Glenn Helder, René van Dieren, Ricky vd Bergh en Marcel Meeuwis als gasttrainers naar 10e editie.

De laatste gasttrainers voor de tiende editie van de voetbalschool NOAD’67 zijn bekend: Glenn Helder, René van Dieren, Ricky vd Bergh en Marcel Meeuwis. Allemaal oud-profvoetballers die hun sporen verdiend hebben zowel nationaal als internationaal.

Hiermee komt het aantal gasttrainers dat van maandag 20 oktober t/m woensdag 22 oktober naar Sint Philipsland afreist op 14. De tiende editie van de voetbalschool heeft met het vastleggen van de laatste gasttrainers de garantie dat het een fantastische jubileum editie gaat worden. Allemaal spelers met een verhaal in de voetbalsport..

Op maandag wordt direct al gestart met Glenn Helder. De carriere van deze oud international kende pieken en dalen. In het seizoen 1989/1990 maakte hij zijn profdebuut voor Sparta. Na vier jaar in Rotterdam te hebben gevoetbald volgde Vitesse. In de winterstop van het seizoen 1994/1995 verkaste hij voor een transferbedrag van 5,4 miljoen gulden naar het Londense Arsenal. Bij Arsenal maakte hij op 21 februari 1995 zijn debuut in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Nottingham Forest. Hij stond tot 1998 onder contract bij Arsenal. Bij Arsenal speelde hij in een team met onder anderen Dennis Bergkamp en Ian Wright, meerdere keren Europees voetbal. Na zijn verblijf in Engeland speelde Helder voor NAC Breda. Na NAC Breda volgden het Chinese Dalian Wanda en het Hongaarse MTK Boedapest. Na een langdurige revalidatieperiode, die hij grotendeels bij RBC Roosendaal doorliep, speelde hij in het seizoen 2002/2003 bij TOP Oss. Na beëindiging van zijn profcarrière speelde hij verder bij enkele amateurclubs. In maart 2014 verscheen zijn biografie waarin hij verteld over zijn carriere maar ook over zijn verslavingen.

René van Dieren, maakte vooral furore bij Excelsior. Van Dieren speelde in de jeugd van Feyenoord, waarvoor hij in het seizoen 1998/1999 debuteerde in het betaalde voetbal. Tot een doorbraak bij de Rotterdamse club kwam het niet en in 2001 maakte hij de overstap naar Fortuna Sittard, destijds uitkomend in de Eredivisie. Fortuna haalde in dat seizoen zeventien punten en degradeerde rechtstreeks naar de eerste divisie.Van Dieren tekende in 2002 bij SBV Excelsior, waarmee hij in 2006 het kampioenschap pakte in de eerste divisie.
In het najaar van 2007 werd hij getroffen door een longembolie, waardoor hij een tijd was uitgeschakeld. In het seizoen 2008/2009 kon hij weer spelen. Maar iedereen kent hem van zijn spijkerharde acties, die hem de titel van meeste gele kaarten ooit opleverde.

Ricky van den Bergh, wie kent hem niet! Iemand waar altijd iets mee te beleven viel. Na een carriere bij Sparta Rotterdam, kwam hij via omzwervingen terecht bij ADO Den Haag. Berucht is de datum 4 april 2010, in de wedstrijd tegen Ajax, ging Van den Bergh keepen omdat eerste doelman Robert Zwinkels eerder die wedstrijd al geblesseerd uitviel en vervanger Barry Ditewig een rode kaart kreeg. Hij hield alles uit het doel en de Haagse supporters zijn hem hier nog steeds dankbaar voor. Typerend voor Ricky is ook dat de Hagenees zich ziek had gemeld voor de cruciale wedstrijd Spakenburg tegen Excelsior ’31 maar liep tegen de lamp toen hij werd gespot op de boot naar Newcastle. Het vijfde elftal van SC Genemuiden was dat weekend op reis naar Engeland om de wedstrijd Newcastle United-Fulham te bezoeken. Op de boot kwamen ze Van den Bergh tegen en maakten hiervan een foto. Nadat deze foto via de sociale media bij het bestuur van SV Spakenburg terecht was gekomen, werd besloten om per direct afscheid te nemen van de ex-prof.

Marcel Meewis, speelde in het seizoen 2000/2001 zijn eerste wedstrijden in het betaalde voetbal, bij Willem II. Een jaar later vertrok de middenvelder naar eerste divisionist VVV, waar hij 4 seizoenen speelde en uitgroeide totjeen belangrijke pion op het middenveld In 2006 vertrok hij naar Roda JC. Meeuwis tekende een contract tot en met 2012 in Kerkrade. Medio 2008 kreeg hij ruzie met trainer Raymond Atteveld en kwam hij niet echt meer aan spelen toe, tot er in mei 2009 de door Meeuwis zo gewilde transfer er toch.kwam.Vanaf vanaf het seizoen 2009/10 zou hij voor het Borussia Mönchengladbach uitkomen.
Meeuwis kreeg bij Borussia Mönchengladbach een contract tot medio 2012 .Op 30 januari 2011 werd bekend dat hij het seizoen af zou maken bij Feyenoord. Hij werd voor de rest van het seizoen gehuurd en kon transfervrij overstappen aan het einde van het seizoen. Op 1 juli 2013 maakte marcel Meewis bekend dat hij per direct zou stoppen met voetbal.

Vier trainers die hun eigen verhaal hebben in de voetbalwereld, maar een ding gemeen hebben: Lol in het spelletje voetbal en dat graag aan de jonge spelers overbrengen. Daarom staan ze ook op de affiche van de tiende editie van de Voetbalschool van NOAD’67.

Related Posts

de inschrijvingen voor de 17e editie van de voetbalschool

de voorbereidingen voor de voetbalschool zijn weer in volle gang en het voetbalseizoen is ook weer begonnen. In de herfst vakantie van 24 t/m 26 oktober is…

Dag 3 Dag van het onbeperkt sporten

Wat een drukte van jewelste aan de poorten van NOAD’67 door de jaarlijkse lege flessenactie. De deelnemers van de Voetbalschool hadden hun best gedaan om zoveel mogelijk…

Voetbalschool 2021 Dag 2

Wiljan Vloet verzorgde dinsdagochtend op een speelse manier een erg intensieve warming-up. Hij was duidelijk te horen voor ruim 100 kinderen op de volledige zijlijn. Wiljan verzorgde…

Dag 1 Eindelijk weer een Voetbalschool!

Gelukkig, de voetbalschool is weer gestart! Weliswaar met wat motregen, maar met 105 zeer enthousiaste deelnemers kon dat de pret niet drukken. De burgemeester opende de 163…

Dit in de herfstvakantie weer een voetbalschool

Na een afwezigheid van een voetbalschool in het Coronajaar 2020 is er in 2021 weer een voetbalschool. Vanaf 25 t/m 27 oktober 2021 worden er weer leuke…

Dag 3 Voetbalschool 2019

De laatste dag alweer en wat voor één! De derde dag van de Voetbalschool is sinds 6 jaar omgedoopt tot “De dag van het onbeperkt sporten”. Deze…