Leven als een echte prof.

Michael Rummenigge en Andreas Lichtner openden vanochtend de tweede dag van de Voetbalschool met een typisch Duitse warming up. Met de bal aan de voet werden de kinderen warm gemaakt voor de trainingen van deze ochtend. Ook René van Dieren was van de partij.

Na de warming up begonnen de kinderen aan de trainingen. Een aantal groepen gingen naar techniek en passeren, anderen deden afwerkvormen en weer anderen kregen training van Ad Palings, die vooral de techniek onder handen nam. Naast deze trainingen kregen groepen ook training van Michael Rummenigge en Andreas Lichtner en van René van Dieren, welke geheel werd aangepast aan het niveau van de kinderen. Ondanks de regen hadden de kinderen er wel plezier in en renden ze vol goede moed over het veld.

Van de kou merkten ze, behalve in de pauze, vrij weinig. De vrijwilligers hadden het wel zwaarder, maar ondanks dat was het een leuke ochtend, met veel nieuwe ervaringen.

Na de lunch begonnen de kinderen vol goede moed aan het tweede deel. Michael Rummenigge en Andreas Lichtner bleven ook deze middag nog om de kinderen training te geven. Marcel Meeuwis heeft de plek van René van Dieren overgenomen.

Marcel Meeuwis had voor de kinderen een estafettevorm bedacht, waarbij de kinderen tussen pionnetjes moesten slalommen en moesten afwerken op het doel. Ook gingen ze een soort partijvorm doen, waarbij werd gelet op positie.

Bij Michael Rummenigge en Andreas oefenden ze met dribbelen en passen. Het passen werd gedaan in een spelvorm, waarbij de kinderen binnen een lijn moesten schieten anders waren ze af. De kinderen hadden veel plezier, en Rummenigge zichtbaar ook. “Het spel bevalt hun wel. En dat is goed, ze oefenen zowel concentratie als positie”, zei Rummenigge lachend, waarna hij weer op ging in het spel.

Ondanks de regen, met af en toe een klein beetje zon, was het een geweldige dag. Waarbij de kinderen bewezen hebben dat zij echt kunnen leven als een prof.

Foto’s dag 2

 

Reacties uitgeschakeld.