De laatste loodjes.

Vandaag staat in het teken van Spieren voor Spieren. Na de warming up van Ricky van den Bergh werden de groepen weer opgedeeld. Naast Pass en trap, afwerken, techniek en partijvormen gingen er ook twee groepen per keer naar Ricky van den Bergh. Hij ging vooral partijtjes doen met de kinderen.

Ze hadden het zichtbaar naar hun zin. “Niet alleen de kinderen vinden het leuk, ik ook”, zei Ricky lachend. En dat was te zien. Omdat de dag in het teken van Spieren voor Spieren staat, is er heel de dag Goalball en Rolstoelhockey. Hiermee leren de kinderen hoe het is om te sporten met een handicap.

Bij Goalball krijgen de kinderen een verblindingsbril op, waardoor ze kunnen ervaren hoe het is om als slechtziende of blinde toch te kunnen sporten. Op handen en knieën rollen ze een bal in het rond en proberen deze zo goed mogelijk tegen te houden. Op de parkeerplaats is rolstoelhockey. De kinderen kunnen hierbij ervaren hoe het is om in een rolstoel op topniveau te kunnen hockeyen. Eén team van de voetbalschool tegen één team van kinderen met een handicap. Fanatiek slaan ze in het rond en proberen ze zo goed mogelijk in de rolstoel te  rijden.

Na de lunch begonnen de kinderen aan de laatste middag van de voetbalschool. De trainingen werden deze middag verzorgd door Danny Blind, Björn van der Doelen, Aschwin Versteijnen en Cor Pot. Een top programma als afsluiting.

WP_20141022_09_36_57_ProBjörn van der Doelen had een spel bedacht waarbij de kinderen hun fysieke kant konden ontwikkelen. Na een sliding te hebben gemaakt op een pion moesten ze op Björn afrennen en hem omver duwen. Ook leerden de kinderen juichen als een echte prof. De kinderen genoten! Cor Pot oefende vooral het balgevoel, door de kinderen in de middencirkel te laten dribbelen. Ook liet hij ze het afwerken nog oefenen

Danny Blind was zichtbaar de gasttrainer waar iedereen voor kwam. Ook onder de kinderen. “Hierna moeten we nog naar één trainer en dan komen we eindelijk bij Danny Blind”, hoorde je over het hele veld. Want wie wil nu niet door de assistent bondscoach van Oranje worden getraind. Ook Danny oefende het balgevoel en de techniek.

De dag werd afgesloten met het uitdelen van de prijzen van de opgehaalde flessen, het uitdelen van de certificaten en het belangrijkste: Het uitreiken van de cheque voor Spieren voor Spieren. Dit werd gedaan door Thijs Slegers en Danny Blind, die alle gasttrainers erbij riep om te helpen. Het bedrag voor Spieren voor Spieren was 2500 euro. Een bedrag om trots op te zijn! Alle kinderen, en ook ouders, hebben ervoor gezorgd dat dit mooie bedrag is binnengehaald.

Namens Stichting Voetbalschool en Spieren voor Spieren heel erg bedankt.

Foto’s dag 3

 

Reacties uitgeschakeld.