een fantastische laatste dag

De laatste dag! Voor het derde jaar achtereen heeft de woensdag van de Voetbalschool het thema “dag van het onbeperkt sporten” gekregen. Een spannende dag voor iedereen. Het is niet alleen de laatste dag van de Voetbalschool, maar er staat ook heel veel te gebeuren.

Fluplander Pim van Hekken vertelde de groepen deelnemers over zijn leven als sporter met een beperking. Hij is na een motorongeluk, waarbij hij een dwarslaesie opliep, begonnen met handbiken. Pim heeft onder andere deelgenomen aan het evenement Alpe d’huzes. Verder kon worden geoefend met zitvolleybal en rolstoelbasketbal. Mark Aalders gaf, als ex rolstoel basketballer van het nationaal team, instructies over rolstoelbasketbal op het parkeerterrein. Dit deed hij samen met Sylvana van Hees uit Oud-Vossemeer die in het nationaal damesteam speelt. Voor het zitvolleybal kwam Hans Mater, bondscoach van het heren zitvolleybal, de deelnemers uitleg geven hoe de sport gespeeld moet worden.

281a9141-b

Ook dit jaar kwamen er gasten met een beperking meedoen met de overige deelnemers. Het waren er dit jaar 30. Samen speelden ze partijvormen en oefenden ze op traptechniek. In alle groepen waren de gasten verdeeld. ’s Middags was het de beurt aan Luc Nilis, oud speler van onder andere Anderlecht, PSV en het Belgisch nationaal elftal, om een gasttraining te geven. De rustige Belg zette 4 onderdelen uit en gaf de kinderen aanwijzingen om hun techniek bij te schaven. Veel tijd voor het publiek had hij niet. De kinderen gaan voor vond hij.

 

De welbekende kibbeling voor in de pauze werd door een aantal bestuursleden druk gebakken. Deze traditie wilde niemand laten schieten en de kibbeling ging dan ook als warme broodjes over de toonbank. Ook het publiek werd er op getrakteerd, er was genoeg voor iedereen. Naast de kibbeling kregen de deelnemers ook nog oliebollen en in de middagpauze zelfs een suikerspin. Gelukkig verbrandden ze veel energie tijdens het voetballen!

281a9165-b

Om 15.45 uur werden de trainingen beëindigd. Als eerste werd de cheque overhandigd aan de Vrienden van Siem/Prinses Maxima Centrum met maar liefst 2375 euro. De deelnemers hadden lege frisdrankflessen verzameld en minimaal 1 zak oliebollen gekocht. Dit resulteerde met een bijdrage vanuit de Stichting tot dit bedrag. Als Stichting zijn we ontzettend trots dat we weer zo’n mooi bedrag bij elkaar hebben gekregen. En wat mooi om te zien dat er een aantal hele fanatieke deelnemers bij zitten die wel meer dan 500 flessen hebben verzameld. De beste vijf kregen hiervoor allemaal een mooie prijs!

281a9241-b

De certificaten werden uitgereikt aan alle deelnemers en de gasten met een beperking door de broers Gerard en Dennis de Nooijer. Als extraatje kreeg iedereen een tasje en een bal mee naar huis.

 

Na opnieuw een lange maar enerverende dag kwam er een einde aan de 12e editie van de Voetbalschool. De editie is zonder bijzonderheden verlopen en onder goede weersomstandigheden. Publiek, deelnemers, vrijwilligers en het bestuur van stichting Voetbalschool gingen tevreden naar huis. Bedankt allemaal, zonder jullie was het niet gelukt!

 

Tot 2017!

Related Posts

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

Alweer de laatste dag van de voetbalschool! Met een fris windje werd de warming-up gestart door onze gasttrainer in de ochtend. Marcel Meeuwis maakte er een feestje…

D𝚊𝚐 𝟸 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎 𝚅𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚜𝚌𝚑𝚘𝚘𝚕 𝚣𝚒𝚝 𝚎𝚛 𝚠𝚎𝚎𝚛 𝚘𝚙

𝙷𝚎𝚝 𝚋𝚎𝚐𝚘𝚗 𝚟𝚛𝚒𝚓 𝚏𝚛𝚒𝚜 𝚒𝚗 𝚍𝚎 𝚘𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗𝚍, 𝚖𝚊𝚊𝚛 𝚐𝚎𝚕𝚞𝚔𝚔𝚒𝚐 𝚔𝚠𝚊𝚖 𝚍𝚎 𝚣𝚘𝚗 𝚐𝚘𝚎𝚍 𝚍𝚘𝚘𝚛! 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚊 𝚟𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚠𝚎𝚎𝚛, 𝚊𝚕𝚕𝚎𝚎𝚗 𝚟𝚘𝚘𝚛 𝚍𝚎 𝚝𝚘𝚎𝚜𝚌𝚑𝚘𝚞𝚠𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚊𝚜 𝚍𝚎 𝚠𝚒𝚗𝚍 𝚗𝚘𝚐𝚊𝚕 𝚜𝚗𝚒𝚓𝚍𝚎𝚗𝚍. 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚝𝚛𝚊𝚒𝚗𝚎𝚛 𝚁𝚘𝚋𝚎𝚛𝚝…

Dag 1 van de 18e editie van de voetbalschool

Nadat wethouder Frank Hommel de 18e editie van de voetbalschool officieel had geopend, verzorgde oud-speler van Sparta Mourad Mghizrat de warming-up. De 90 deelnemers hadden zich verdeeld over…

de eerste gasttrainers

We zijn trots dat we de eerste namen kunnen vrijgeven van de gasttrainers die we mogen ontvangen op onze 18e editie! Maandagochtend start 𝙼𝚒𝚌𝚑𝚎𝚕 𝙱𝚛𝚎𝚞𝚎𝚛 als eerste…

𝑫𝒂𝒈 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒐𝒏𝒃𝒆𝒑𝒆𝒓𝒌𝒕 𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒆𝒏

We organiseren dit op woensdag 18 oktober 2023 in Sint Philipsland tijdens de 18e editie van de voetbalschool. Waarbij er dus ook sporters en niet-sporters met een…

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

De laatste dag met het mooie zonnetje van de vorige dag begonnen. Onder dit zonnetje begonnen onze 2 eerste gasttrainers van de dag met de warming up….