Dag 2 Voetbalschool  

Met een waterig zonnetje zijn we deze ochtend begonnen aan de 2e dag van de voetbalschool. De warming-up werd door onze eigen trainers Marvin Quist en Erik Arkesteijn gegeven, doordat onze gasttrainer Leo Koswal in de file was beland. Gelukkig was hij wel op tijd voor het eerste onderdeel, dus hij hoefde niemand teleur te stellen.

 

Na de goede opwarming van de spieren werd er aan de eerste trainingen begonnen. Door Leo Koswal een leuke en gedisciplineerde training gebaseerd op passen en techniek. De kinderen werden enorm enthousiast gemaakt door Leo en ook de begeleiding van de groepjes deed goed mee. Op de andere velden werden weer de trainingen door de voetbalschool trainers afgewerkt, zoals mikvormen, passeren en verdedigen, waar enorm goede acties te zien waren van de deelnemers, maar dit zagen we bijvoorbeeld ook bij het onderdeel techniek en afwerken.

 

Na de ochtendtrainingen was het weer tijd voor lunch. Dit keer met broodjes frikandel en kroket die weer heel goed in de smaak vielen en voor veel energie zorgden voor de middagtrainingen. Tijdens het eten schoof Leo Koswal nog even aan om samen met de deelnemers ook te genieten van een lekker broodje en een praatje. Daarna nog een foto en handtekening hier en daar.

 

Tijdens het eten was intussen Arno Arts aangekomen om in de middag als gasttrainer een aantal trainingen te verzorgen voor de deelnemers. Hij had onder andere zijn commando spel. Hiermee trainde hij op het luisteren op het veld. De deelnemers en deelneemsters genoten weer met volle teugen van deze gasttraining. Ook hij kwam niet onder de foto’s en handtekeningen uit.

 

De vrijwilligers van de EHBO hadden vandaag een aantal kneuzinkjes, bloedneuzen en schaafwondjes. Deze zijn vakkundig verzorgd en de deelnemers konden gelukkig allemaal weer deelnemen.

 

Na de trainingen van deze dag gingen de oliebollen mee naar huis om deze lekker op te smikkelen. Maar vooral om ons goede doel De ZorgVilla Foundation te steunen. Woensdag vanaf 13.00 uur start de gewone verkoop van oliebollen, appelbeignets, churros en meer.

 

Morgen weer de laatste dag van de voetbalschool samen met deelnemers met een beperking. Deze dag heeft een speciale naam namelijk “ Dag van het onbeperkt sporten”. Er zijn een aantal aangepaste sporten in het programma zoals g-tennis, g-voetbal en rolstoelbasketbal.

 

Reacties uitgeschakeld.