Mario Been naar de voetbalschool

Nu de inschrijving voor de veertiende editie van de voetbalschool NOAD’67, die gehouden wordt van 15 t/m 17 oktober 2018 op de velden in Sint Philipsland, van start gaat, worden ook de eerste namen voor de gasttrainingen duidelijk. De Stichting Voetbalschool heeft Mario Been weer weten te strikken om naar Sint Philipsland af te reizen.

In 2005 is de voetbalschool begonnen als driedaagse activiteit voor de jeugd van NOAD’67 met voornamelijk eigen jeugdtrainers, is het evenement door de jaren heen uitgegroeid voor deelnemers uit Zuid West Nederland, met vele (oud) professionals als gasttrainer. Drie dagen trainen als professional; wie wil dat nu niet als jeugdige voetballer.

Jaarlijks reizen een groot aantal gasttrainers uit het betaalde voetbal naar Sint Philipsland om de 100 deelnemers aan de voetbalschool drie onvergetelijke dagen te geven. Voor de veertiende editie zal dat weer gaan gebeuren. We zijn trots dat we de eerste naam kunnen vrijgeven.
De inschrijving gaat open op ………..Zal het weer net zo snel gaan als de afgelopen jaren? De organisatie is heel benieuwd. En aan de indrukwekkende lijst van gasttrainers, die de komende tijd bekend gemaakt wordt, staat nu alvast Mario Been.
Mario Been, geboren en getogen in Rotterdam, leerde voetballen op de pleintjes van Rotterdam Op 5 september 1982 maakte hij tegen N.E.C. zijn officieel debuut voor Feyenoord. Been beschikte over een uitstekende techniek en goede trap. De middenvelder, die naast het veld bekend stond als een levensgenieter en een belhamel, werd in geen tijd een publiekslieveling in De Kuip. Van de pers kreeg hij ook de spotnaam Pietje Bell, omdat hij graag grappen uithaalde en niet op zijn mond gevallen was. Supporters noemden hem dan weer Super Mario of Mariodona omwille van zijn uitstekende kwaliteiten als voetballer.
Mario Been brak in 1983 door op het WK onder 20 jaar in Mexico. De door bondscoach Kees Rijvers op de linkerflank gepositioneerde aanvaller scoorde drie treffers; eenmaal tegen de latere wereldkampioen Brazilië (1-1) en twee keer tegen Rusland (3-2). Het talent van Feyenoord, dat in het seizoen 1983/84 de dubbel won, werd in 1984 voor het eerst geselecteerd voor Oranje. Het was toenmalig bondscoach Rinus Michels die hem op 14 november 1984 liet invallen in het WK-kwalificatieduel tegen Oostenrijk.
Na zijn spelerscarrière kon Been meteen aan de slag als jeugdtrainer bij Excelsior, via Feyenoord, Excelsior, een tussenstop bij Trinidad en Tobago op het WK in 2006, NEC, en weer Feyenoord eindigde de trainerscarrière voorlopig bij KRC Genk in België. Bij deze laatste club heeft hij het meeste resultaat gehaald met het winnen van de Nationale Beken en de Nationale Supercup.
Het blijft niet bij de komst van Mario Been want de komende weken zullen nog meer gasttrainers bekend gemaakt worden.

Houd www.stichtingvoetbalschool.nl en de Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws en voor informatie over het inschrijven.

 

Reacties uitgeschakeld.