Wim Kieft trapt maandag af als eerste gasttrainer

Wim Kieft als opening op de Voetbalschool
Nu de inschrijving van de Voetbalschool weer in recordtempo vol zit hoeft men niet te twijfelen hoe populair dit evenement is. Maar ook hoe speciaal het is als je er dus wel bij kunt zijn! Voor de eerste dag van de Voetbalschool heeft de stichting weer een mooie naam weten te strikken. Wim Kieft reist af naar Sint Philipsland om de jeugd een onvergetelijke dag te bezorgen met een toptraining en het aanleren van diverse voetbaltechnieken.
Wim Kieft is een Nederlands voormalig profvoetballer die doorgaans centraal in de aanval speelde. Hij was van 1980 tot en met 1994 actief voor Ajax, SC Pisa, Torino, PSV en Girondins de Bordeaux. Daarnaast kwam hij 43 keer uit voor het Nederlands voetbalelftal, waarvoor hij elf keer scoorde.
Kieft werd met Ajax twee en met PSV drie keer Nederlands landskampioen. Met de Eindhovense club won hij in 1987/1988 ook de Europacup I. Datzelfde jaar won hij met het Nederlands elftal het EK 1988. Er verscheen in mei 2014 een boek over zijn achttien jaar lange verslaving aan cocaïne; Kieft.

 

Reacties uitgeschakeld.