Dag 3, de dag van het onbeperkt sporten

 

Verrast door de explosie van het aantal lege flessen. De eerste deelnemers kwamen om 8.15 uur al aan met hun verzameling. Deze start kon alleen maar voor een mooie dag zorgen. Vanaf 9 uur druppelden de eerste deelnemers binnen, die speciaal waren uitgenodigd voor deze dag. Ze werden goed ontvangen in de reeds bestaande groepjes en vloeiden super mee in het geheel. Alle deelnemers konden kennismaken met andere sporten dan het ouderwetse voetbal. Zo was er ook g-voetbal, gegeven door Theo Gorissen van Next Level Soccer Academy, maar hij geeft ook training aan het g-voetbalteam van WHS uit Sint-Annaland. Trainers van MHC Tempo uit Bergen op Zoom gaven de deelnemers een kijkje in het g-hockey. Aangepast tennis werd verzorgd door tennistrainers bij TV De Ruucstoppelen, die binnenkort een groep aangepast tennis gaan starten. De befaamde rolstoelbasketbal was ook weer te vinden op het parkeerterrein. Daarnaast kregen ze nog een aangrijpend verhaal te horen van Sjoerd Jansen. Hij speelt op hoog niveau rolstoelhockey. Door een tragisch ongeval verloor hij onder andere zijn rechterbeen, maar door vechtlust heeft hij dit kunnen bereiken.

Oud NOAD’67-trainers Johan Sulkers en Ad Palings kregen de ochtend om de deelnemers hun kennis van voetbal over te brengen. ’s Middags nam Rene van Dieren hun taak over, met veel passie en lol nam hij de deelnemers goed mee in het leuke voetbalspel. Na 3 dagen vol inzet, plezier en leren kwam er een eind aan de 14e editie. Succesvol was hij zeker, want de deelnemers hebben een record aantal lege statiegeldflessen ingezameld namelijk 3751. Samen met de oliebollenverkoop en andere sponsoren van Vrienden van Siem hebben we het goede doel Amphia Ziekenhuis te Breda een bedrag van 3250 euro kunnen schenken. De cheque werd overhandigd door voorzitter Martijn Reijngoudt aan burgemeester Ger van de Velde en voorzitter Leo Vroegop van Vrienden van Siem. Met een grote groepsfoto met alle deelnemers, aanwezige vrijwilligers, trainers en sponsors kwam deze mooie editie tot een perfect eind.

Nogmaals willen we alle mensen die hebben meegewerkt aan deze mooie 3 dagen hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Zonder jullie geen Voetbalschool!

Tot 2019 voor de 15e editie!

 

Reacties uitgeschakeld.