Dag 2 van de voetbalschool is soepel verlopen.

De vrijwilligers stonden ruim op tijd klaar om de trappelende deelnemers te ontvangen. De warming-up was actief en speels gegeven door David Mendes da Silva.

 

Om 9.25 uur werden de ballen erbij gehaald en kon er begonnen worden aan de trainingen. David legde de focus op het technische gedeelte van het voetbal. Kappen, scharen, draaien en controle over de bal kwam aan bod maar werd ook als huiswerk meegegeven.

Kees Lozekoot gaf de deelnemers als Fitkeeper mee dat teambuilding ook belangrijk is in het voetballen. Oefeningen met een scheepstouw waarbij communicatie onderling enorm van belang was. Diverse spieroefeningen kwamen in het blok voor, hierbij gaf Kees aan dat deze oefeningen belangrijk zijn om een goede springkracht te ontwikkelen en om sneller bij de bal te zijn dan je tegenstander.

 

Ad Palings, oud-hoofdtrainer van NOAD’67, nam de kinderen mee in het passen en afwerken. Wat natuurlijk in elke wedstrijd weer terugkomt en erg belangrijk is.

Het nieuwe gatendoek, die speciaal voor de jubileum editie is gemaakt, werd met veel enthousiasme beschoten. Wat een aanwinst.

 

Ook deze dag zijn we droog en blessurevrij doorgekomen. Op naar dag 3! Vergeet je lege flessen niet!

 

Reacties uitgeschakeld.