Dag 3 Voetbalschool 2019

De laatste dag alweer en wat voor één! De derde dag van de Voetbalschool is sinds 6 jaar omgedoopt tot “De dag van het onbeperkt sporten”. Deze dag heeft naast de al 115 deelnemertjes nog 26 aangepast sporters mogen verwelkomen. Wat een mooie combinaties werden gevormd in de groepjes met deze nieuwelingen. De ochtend werd gestart met een levendige en enthousiaste warming-up van Royston Drenthe. Hij nam iedereen goed mee om de laatste dag weer goed opgewarmd te beginnen.

Na de warming-up gingen alle groepen naar de verschillende onderdelen. Royston nam elke keer 2 groepen voor zijn rekening zodat iedereen training kreeg van deze profvoetballer. Goede tips en techniekvormen bracht hij de kids bij, zodat ze dit ook kunnen gebruiken tijdens de voetbalwedstrijden. Naast het “normale voetbal” was rolstoelhockey 1 van de onderdelen deze dag. De deelnemers vonden het veelal geweldig, vooral de ervaring om zich te verplaatsen in een rolstoel. Docent Sjoerd Janssen had een indrukweekend verhaal, waardoor hij in een rolstoel is beland. Ze hingen aan zijn lippen. Tikkertje in een rolstoel is toch wel moeilijk, maar daardoor ook heel erg leuk! Bij het onderdeel G-tennis mochten de voetbalschoenen even uit. De tennistrainers speelden goed in op de jeugd, iedereen kon goed mee en had er plezier in. Een van de nieuwe onderdelen was blindenparcours. Gericht op bewustwording voor mensen met een visuele beperking. Hierbij mochten de deelnemers een parcours afleggen met een oogmasker op en met behulp van een blindenstok. Ook leerden ze hun andere zintuigen dan hun ogen te gebruiken. Proeven en ruiken werd ineens toch lastiger met een oogmasker op. Het laatste onderdeel van de aangepaste sporten was het G-voetbal. De trainster van het g-team van WHS uit Sint-Annaland had mooie trainingsvormen in petto voor de grote groepen enthousiastelingen. Trainingsvormen waardoor iedereen mee kon doen en mooie successen kon behalen.

’s Middags kwamen de laatste gasttrainers aan bod namelijk Marcel Meeuwis en Peter Houtman. Peter, oud speler van en nu bekend als stadionspeaker van Feijenoord, gaf duidelijk training met liefde. De kinderen kregen er echt lol in en iedereen werd bewust gemaakt dat plezier boven alles staat bij de sport. Marcel Meeuwis, bekend van FC De Rebellen en als voetballer van VVV Venlo, maakte de kids goed scherp en enthousiast. Met veel enthousiasme trok hij ze door de laatste uurtjes heen van de voetbalschool.

Na al dit sportgeweld deze dagen was het toen tijd voor de uitreiking van de cheque aan het goede doel de Vrienden van Siem. Deze werd door Leo Vroegop in ontvangst genomen samen met de ambassadeurs van het Sophia Kinderziekenhuis, onder het toeziend oog van sponsoren, ouders, vrijwilligers en alle deelnemers van deze mooie Voetbalschool. De totale opbrenst van het ingezamelde geld door de deelnemers was dit jaar een record: €5500,15

Er werden ook nog 2 commissieleden van de organisatie Stichting Voetbalschool in het zonnetje gezet. Ze zitten vanaf het begin af aan in de organisatie en hebben dus alle 15 edities meegemaakt! Dit was wel een momentje waard om bij stil te staan. Wim Snoep en John Verbraeken super bedankt!

We kijken als Stichting Voetbalschool terug op wederom 3 mooie dagen en we kijken weer uit naar volgend jaar!

Nogmaals alle deelnemers, vrijwilligers, trainers, sponsoren en ieder die op hun manier heeft bijgedragen aan het succes van deze editie, hartelijk bedankt!

Related Posts

de inschrijvingen voor de 17e editie van de voetbalschool

de voorbereidingen voor de voetbalschool zijn weer in volle gang en het voetbalseizoen is ook weer begonnen. In de herfst vakantie van 24 t/m 26 oktober is…

Dag 3 Dag van het onbeperkt sporten

Wat een drukte van jewelste aan de poorten van NOAD’67 door de jaarlijkse lege flessenactie. De deelnemers van de Voetbalschool hadden hun best gedaan om zoveel mogelijk…

Voetbalschool 2021 Dag 2

Wiljan Vloet verzorgde dinsdagochtend op een speelse manier een erg intensieve warming-up. Hij was duidelijk te horen voor ruim 100 kinderen op de volledige zijlijn. Wiljan verzorgde…

Dag 1 Eindelijk weer een Voetbalschool!

Gelukkig, de voetbalschool is weer gestart! Weliswaar met wat motregen, maar met 105 zeer enthousiaste deelnemers kon dat de pret niet drukken. De burgemeester opende de 163…

Dit in de herfstvakantie weer een voetbalschool

Na een afwezigheid van een voetbalschool in het Coronajaar 2020 is er in 2021 weer een voetbalschool. Vanaf 25 t/m 27 oktober 2021 worden er weer leuke…

Dag 2 van de voetbalschool is soepel verlopen.

De vrijwilligers stonden ruim op tijd klaar om de trappelende deelnemers te ontvangen. De warming-up was actief en speels gegeven door David Mendes da Silva.   Om…