Dag 3 Dag van het onbeperkt sporten

Wat een drukte van jewelste aan de poorten van NOAD’67 door de jaarlijkse lege flessenactie. De deelnemers van de Voetbalschool hadden hun best gedaan om zoveel mogelijk flessen te verzamelen. Dit jaar voor het eerst ook kleine flesjes die ingeleverd konden worden.
Nadat de extra deelnemers, onze gasten die speciaal voor de dag van het onbeperkt sporten waren gekomen, toegevoegd waren bij de reeds bestaande groepjes, kon de dag beginnen. Klokslag 9.15 uur startte de warming-up, die gedaan werd door de voorzitter van de Voetbalschool Martijn Reijngoudt. De zon liet zich zien en ook de lachende gezichtjes waren nog steeds te zien, ook al hadden ze er al 2 intensieve dagen op zitten.
Vandaag mochten de deelnemers proeven aan het g-tennis, g-voetbal en blindenparcours. Bij de tennis mochten de voetbalschoenen even uit en werd er getraind met een racket in plaats van de voeten. Door middel van spelletjes kreeg trainer Martijn van den Berg de jeugd en de extra deelnemers goed mee.
Op het trainingsveld werden de deelnemers wijzer gemaakt over mensen met een beperkt zicht. Door middel van een blindegeleidestok moesten zij een parcours afleggen en geblinddoekt een beschuitje met hagelslag smeren, zonder zicht werd dit ook een uitdaging voor de deelnemers. Soms vloog de hagelslag om je oren.
Op het 2e veld werd er door ervaren trainers, Theo Gorissen en Mirjam den Engelsman, binnen het g-voetbal een training gegeven aan de deelnemers met en zonder een beperking. Hier werd in een speelse vorm de deelnemers voetballes gegeven waar het niet uit maakte wat je wel en niet kon.
Na de lekkere lunch verzorgt door onze eigen kibbelingbakkers uit eigen keuken, werd de voetbalschool vervolgd door de gearriveerde Mike Obiku en Ben Wijnstekers. Wat een lol hadden die in het training geven. Vol enthousiasme kregen de kids hun kennis over het afwerken en pass en traptechnieken mee.
Rond 15.45 u kwam er een einde aan de trainingsrondes en werd het tijd voor waar het ook om draait….de overhandiging van de cheque! Door de verkoop van de oliebollen, verkoop van de kibbeling, inzameling van de lege flessen en donaties van sponsoren is er een record bedrag van 6181,40 euro bij elkaar verzameld. Deze cheque werd door Leo Vroegop in ontvangst genomen samen met de afgevaardigden van het Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom/Roosendaal onder toeziend oog van sponsoren, ouders, vrijwilligers en alle deelnemers van de Voetbalschool.
We kijken als Stichting Voetbalschool terug op wederom 3 geweldig mooie dagen en we kijken uit naar volgend jaar. Hopelijk hoeft er niet weer een jaar tussen te zitten, voordat we weer kunnen knallen met z’n allen!
Nogmaals dank aan alle vrijwilligers, trainers, sponsoren, deelnemers, ouders en ieder die op hun manier heeft bijgedragen aan het succes van deze mooie editie!
Tot 2022!!

 

Reacties uitgeschakeld.