Geschiedenis

2005

De eerste editie in 2005, was direct al een doorslaggevend succes. Blije gezichten van jeugdspelers die werkten aan techniek, conditie en teambuilding. Professionals als Gérard en Dennis de Nooijer o.a. bekend van Sparta, Feyenoord en Heerenveen, lieten zien welke oefeningen je beter maken qua techniek en inzicht.

2006

Bij de tweede editie was het John van de Brom (toen nog hoofd jeugdopleidingen bij AFC AJAX) die de jongens een super ochtend bezorgde door zijn collectieve maar ook individuele aandacht. Dit was voor de “kids”ook weer een onvergetelijke ervaring om met oud speler van Vitesse, Ajax, Nederlands elftal en ook nog 2 jaar in de Turkse competitie hebben gespeeld op te trekken of hij elke week op ons sportpark kwam. Fysieke trainer van Feyenoord Toine v.d. Goolberg die de jeugd liet proeven aan de noeste arbeid om het loopvermogen te verbeteren. Bij de tweede editie kwam de vraag om nogmaals onderworpen te worden aan een conditietraining, zegt iets over het didactische en pedagogische vermogen van deze conditietrainer.

2007

Tijdens de derde editie in 2007 werd voor het eerst een volledig programma gepresenteerd met op iedere dag een externe gasttrainer op het sportpark aan de Zypestraat. Op de maandagmiddag verzorgde KNVB regiocoach Ron van Nijnatten een volledig trainingsprogramma afgesteld op de diverse leeftijden en kundigheden van de 65 kinderen. Op de dinsdagmiddag verzorgde de Freestyle balkunstenaars 2Zani en Ratinho een technisch hoogstaande clinic, waar we af en toe op de velden nog eens wat van kunnen zien, wat er die middag aan baltechniek is geleerd.

2008

De bekendste gasttrainer werd op de woensdagochtend ontvangen door de 65 deelnemers. Het was oud-international en het bekendst uit zijn goede Feyenoord-periode Jean-Paul van Gastel en momenteel assistent trainer van Feyenoord . Het werd een heel leuke, technische en ontspannende ontmoeting met de jongens en meisjes. Van beide zijden werd na afloop dikwijls gezegd, dat het super leuk was.
Editie vier in 2008 waren Arjan v.d. Laan en Edward Sturing te gast. Daarnaast was de KNVB-voetbaltruuk aanwezig. De editie 2008 was zo succesvol dat de Voetbalschool van NOAD’67 winnaar werd van de Zeeuwse Richard Krajicek Foundation Award en Zeeland mocht vertegenwoordigen op de landelijke finale dag in Ahoy.

2009

Voor de vijfde editie van 2009 was er gekozen voor uitbreiding van het aantal deelnemers, zo kunnen naast de eigen jeugdleden van NOAD’67 ook de leden van andere verenigingen van het eiland Tholen inschrijven. We waren wel gebonden aan een maximum van 100 leden. Na vier dagen was de limiet van 100 deelnemers al bereikt en moesten we helaas kinderen teleurstellen. De editie 2009 was de vijfde editie en dus een eerste lustrum. Dit betekende iets extra’s en werd er gezocht naar gasttrainers die iets zouden toevoegen aan de voetbalschool. De opening werd gedaan door niemand minder dan de voorzitter van het NOC*NSF mevrouw Erica Terpstra. Daarna een gasttraining door ex- international John de Wolf en de regiocoach van de KNVB Errol Sint Jago. Ook het trainerskorps van Arsenal Soccer School ( officieel onderdeel van Arsenal FC) reisde af naar Sint Philipsland.

De diploma uitreiking (altijd een hoogtepunt) werd gedaan door gedeputeerde Wiersma van de Provincie Zeeland. Ook het succesvolle project Sport-jeugd en techniek kwam weer terug in het programma, dit om de deelnemers bekend te maken met het feit dat er nog meer is dan sport. Velen vinden een carrière in de sport leuk maar slechts een hele kleine groep lukt het om hierin door te breken. Wij willen de kinderen ook laten zien dat het werken in een bepaalde bedrijfstak ook topsport is en laten zien wat er mogelijk is.

2010

Tussen 25 oktober en 27 oktober 2010, de zesde editie, mochten de deelnemers weer rekenen op een geweldig programma, waarin ze leven al profs. Gastrainingen waren er van twaalfvoudig international en oud speler van Feyenoord en Glasgow Rangers Bert Konterman, maar ook van Richard Roelofsen de Graafschap) en clubicoon van Feyenoord: André Hoekstra. De certificaatuitreiking werd gedaan door niemand minder dan de oud bondscoach van het dames Hockeyteam en directeur van het Johan Cruyff College in Roosendaal.

2011

De zevende editie in 2011 kende weer een keur aan gasttrainers: Rick Hoogendorp (ADO Den Haag en Wolfsburg), Richard Roelofsen (de Graafschap), Ulrich van Gobbel (Feyenoord), Wim Hofkens (Anderlecht) en Soccer matrix (techniek training vanuit Manchester United). Waardoor het weer genieten werd voor de 100 deelnemers.

2012

Tijdens de achtste editie 2012 waren Sjors Ultee (FC Utrecht), Jean Paul van Gastel (Feyenoord), Leonardo Mouwen (AJAX), Patrick Paauwe (oud International), Sjaak Polak (oa FC Twente/ADO Den Haag) en Henk Vos (spitsentrainer FC Dordrecht) te gast op het sportpark aan de Zijpestraat in Sint Philipsland.

2013

Voor de negende editie in 2013 maakte de voetbalschool een uitstapje naar de buitenlandse trainers. Met veel trots werd de Duitse superster Michael Rummenigge (Bayern München en Borussia Dortmund en het Duitse Nationale team) gepresenteerd samen met zijn assistent Andreas Lichtner (Borussia Dortmund). Beide heren lieten zien waarom zij in Duitsland al jaren zeer succesvol zijn met hun eigen voetbalschool.
Naast deze beide trainers maakten ook Rick van Hoeven (Dayton Dutch Lions en Winning Skills International), Bastiaan Riemersma (PSV), Sef Vergoossen (PSV), Hans van Breukelen (oud international en PSV), Bjorn van der Doelen (PSV en NEC), Robert Braber (RKC Waalwijk), Jan van Halst (FOX Sports en FC Twente) en als afsluiter PSVclubwatcher van VI Thijs Slegers hun opwachting.
Voor het eerst deden op de woensdag ook mensen met een beperking mee en werd kennis gemaakt met de gehandcapte sport, dit alles vanuit: Samen sporten verbroedert.

2014

De 10e edite van de voetbalschool ons eerste jubileum. Deze keer begonnen met een feestavond op de zaterdag ervoor met een voetbalwedstrijd van FC de rebellen met onderandere: Wim Kieft, Regilio Vrede, John Williams, Marcel Meeuwis tegen het team van de voetbalschool.

Op de voetbalschool van dit jaar weer een tal van gasttrainers welke de kinderen de kneepjes van het voetbal bij kwam brengen. Met maandag Glenn Helder, Pascal Bosschaart, Ulrich van Gobbel en Gerald Sandel. De volgende dag weer onze internationale training met Michael Rummenigge  en Andreas Lichtner welke weer een leuke training heeft afgewerkt tevens op deze dag gasttraining van Marcel Meeuwis en Rene van Dieren.

Woensdag weer voor de 2e keer de gehandicapten dag en weer een klinkende naam als gasttrainer in de vorm van Danny Blind. Tevens hebben Cor Pot, Bjorn van der Doelen en Aschwin Versteijnen een training gegeven aan de deelnemers van de voetbalschool samen met de gehandicapten deze dag.

2015

2015 de 11e editie alweer van de voetbalschool met 107 deelnemers weer een overvolle editie. Maandag na het startshot begonnen met gasttrainers Mario Been en Romano Denneboom. Dinsdag een amerikaanse dag met gasttrainers uit amerika van de Dutch Lions.

Woensdag de afsluiter met voor de 3e keer een gehandicapten dag met ‘s ochtends Geert den Ouden en Marcel Meeuwis welke de deelnemers een gasttraining hebben gegeven. ‘S middags een mooie gasttraining van Jean-Marie Pfaff en de certificaat uitreiking van Dick Advocaat met als assistent Cor Pot

2016

Met fanatisch weer begonnen aan de 13 editie van de voetbalschool met maandag ochtend Ricky vd Bergh en maandag middag als gasttrainer Andy vd Meijde. De dag erop na en goede nachtrust begonnen met een warming up en gasttraining van Marcel Meeuwis en in de middag door onze eigen trainer Ad Palings welke de deelnemers weer veel heeft bijgebracht

tussen de voetbalschool door nog een sponsoravond met Jan Boskamp welke verteld heeft over zijn boek samen met de schrijver Andre van Kats.

Woensdag op de laatste dag weer dag van het onbeperkte sporten meer heel veel gastdeelnemers welke in volle teugen meededen en genieten. Na een leuke ochtend lekker met zn allen de welbekende kibbelingen op, waarna het tijd werd voor een gasttraining van Luc Nillis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.