Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage houdt in dat jongeren in het voortgezet onderwijs minimaal 30 uur vrijwilligerswerk doen als onderdeel van hun schoolcarrière. Op deze manier leren ze hun directe omgeving op een andere manier kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan de samenleving. Na een uitgebreide pilotfase is maatschappelijke stage vanaf het schooljaar 2011-2012 verplicht.

Alle leerlingen die in schooljaar 2011-2012 starten in het voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo) moeten een maatschappelijke stage doen van minimaal 30 uur.
Maatschappelijke stage gaat om het doen van vrijwilligerswerk. Dit vindt vooral plaats in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Soms buiten een georganiseerd verband, bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor een oude buurvrouw of een gezin te helpen dat tijdelijk hulp nodig heeft. Bedrijven kunnen ook een rol spelen op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Ook bij de voetbalschool kun je maatschappelijke stage lopen. Dit om alles in goede banen te leiden, zeker als je het hebt over 100 deelnemers van 6 t/m 12 jaar, zijn vele vrijwilligers nodig zowel in organisatie, logistiek als voetbaltechnische begeleiding van deelnemers. Tijdens de dagen werken de deelnemers onder begeleiding van eigen jeugdtrainers in de vorm van een carrousel divers trainingsvormen af. Daarnaast zal een gasttrainer binnen deze carrousel zijn oefening inpassen want zo mogelijk duidelijk zijn zal hij nooit tegelijk alle deelnemers onder handen kunnen nemen. Naast voetbaltechnisch begeleiding kun je ook ingezet worden om het programma op de dag zelf in goede banen te leiden, verzorgen van lunches, klaar zetten van spullen etc.

Wat bieden we je?
Drie dagen veel plezier met kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar die hun droom om ooit profvoetballer te worden, in deze dagen een beetje werkelijkheid zien worden en daar kun jij aan bijdragen.

Informatie en aanmelding
Wil je meer weten over maatschappelijke stage bij de voetbalschool van v.v. NOAD’67 , neem dan contact op met de maatschappelijk stagecoördinator van je school of ga naar het contactadres van de stichting voetbalschool

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.