De doelen

Het bezig zijn met je geliefde hobby, voetballen is niet voor iedereen weggelegd. Omdat te beseffen dat je als deelnemer aan de voetbalschool in bevoorrechte positie zit heeft de stichting voetbalschool vanaf de vijfde editie een goed doel aan de voetbalschool verbonden. Dit om te laten zien dat de deelnemers aan de voetbalschool aandacht hebben voor mensen/kinderen die dit niet kunnen.

2009: Right to Play
Via een flessenactie werd € 300,- ter beschikking gesteld aan deze instelling die het verbeteren van het leven van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld door de kracht van sport en spel in te zetten voor ontwikkeling, gezondheid en vrede wil bewerkstelligen: De wereld gezonder en veiliger maken met de kracht van sport en spel. Voor meer informatie ga naar: righttoplay.com

2010: Runningteam Tholen
In 2010 werd er gekozen voor het Runningteam Tholen dat jaarlijks tijdens de Pinksteren met nog vele teams de loop tussen Parijs en Rotterdam volbrengt in de zgn RoPa-run. Zij proberen geld in te zamelen om mensen met kanker te helpen zowel op geestelijk als lichamelijk vlak. De 106 deelnemers aan de voetbalschool hebben via een flessenactie een bedrag van € 300,- ingezameld en gedoneerd aan het Runningteam Tholen. Een mooi resultaat waaruit de betrokkenheid op sociaal maatschappelijk gebied bleek van de deelnemers. Voor meer informatie ga naar: runningteamtholen.nl

2011: Johan Cruyff Foundation
Voetbal en Johan Cruyff zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het is dat ook logisch dat een voetbalschool kiest voor de foundation van ’s-Werelds beste voetbalspeler ooit. De droom van de Johan Cruyff Foundation en doel is méér kinderen de kans te geven samen te sporten en te spelen. Want veel kinderen hebben daar momenteel niet de mogelijkheid of ruimte voor. Eén van de manieren waarop wij daar aan bijdragen is de uitbreiding van het aantal Cruyff Courts: ontmoetingsplaatsen waar dag in dag uit kinderen van verschillende achtergronden en culturen elkaar spelenderwijs ontmoeten en leren respecteren. Vóór de sportzomer van 2014 wil de Johan Cruyff Foundation doorgroeien naar tweehonderd Cruyff Courts. Een droom waar de voetbalschool van NOAD’67 bij betrokken is! Het jaar 2011 wordt voor de Cruyff Foundation een bijzonder jubileumjaar. Dan bestaat de Foundation namelijk 14 jaar en dat wordt uitvoerig gevierd. Om alle activiteiten onder de aandacht te brengen en letterlijk een gezicht te geven, heeft de Foundation ‘de 14 van Johan’ in het leven geroepen. De ‘14 van Johan’ zijn een verzameling van kinderen/jongeren met een lichamelijke/verstandelijke handicap, jongeren van de Cruyff Courts en studenten van het Cruyff College en de Cruyff University. Zij maken allen deel uit van het gedachtegoed van Johan Cruijff.14 jongeren met en zonder handicap die gedurende het feestjaar de trotse ambassadeurs zijn van de Johan Cruyff Foundation.
De groep van 14 vormt een afspiegeling van alle initiatieven waarvoor Johan Cruijff zich nu al 14 jaar inzet. Samen staan ze sterk, maar los van elkaar heeft ieder kind ook zijn/haar eigen bijzondere verhaal. De Stichting Voetbalschool en vv NOAD’67 zijn trots dat ze in jaar 14 een bijdrage mogen leveren aan het belang van sport en bewegen voor onze maatschappij, te beginnen bij onze jeugd, via het steunen van de Johan Cruyff Foundation.

2012: Stichting Jayden.
De editie 2012 staat volledig in het teken van de Stichting Jayden. Een stichting die opgericht is na het overlijden van de bijna drie jaar oude Jayden Faase, die op 13 oktober 2009 overleed aan de gevolgen van een neuroblastoom tumor in zijn buik. Na Jayden zijn overlijden voelden de ouders dat ze iets moesten doen. Zij wilden andere kinderen en ouders besparen wat zij hadden meegemaakt. Naast het feit dat Jayden hun zoontje is, is hij ook de grote drijfveer achter de stichting.
Door het oprichten van Stichting Jayden leeft Jayden voort. Niet alleen in hun hart, maar ook in Stichting Jayden. Stichting Jayden vecht, in samenwerking met Villa Joep, tegen neuroblastoom kinderkanker en voor efficiëntere behandeling hiervan. Ambassadeurs van de Stichting Jayden zijn onder andere: Racoon, profwielrenner Johnny Hoogerland, Feyenoord-icoon John de Wolff en Danny Vera.

De deelnemers aan de achtste editie van de voetbalschool zullen drie dagen de Stichting Jayden “meevechten” om te zorgen dat het onderzoek naar neuroblasttoom kinderkanker verder geholpen wordt. Voor meer informatie ga naar: stichtingjayden.nl

2013: Topsport for life
Voor 2013 gaan de deelnemers geld inzamelen voor Topsport for Life. Topsport for Life stelt zich tot doel om mensen die lijden aan een levensbedreigende ziekte een ‘beter’ leven te geven. Met beter wordt bedoeld onze persoonlijke inzet en persoonlijke aandacht voor een hogere kwaliteit van leven van individuele ernstig zieke mensen, ook wanneer er geen vooruitzicht meer op genezing is. Waardoor de zieke niet meer aan zijn/haar ziekte denkt.
Topsport for Life wil dat een ernstig zieke en zijn of haar directe naaste(n) door onze inzet en die van onze sportieve helden het leven draaglijker en aangenamer ervaart. Ook wanneer de zieke in de laatste levensfase is aangekomen zullen wij ons hiervotopsport-for-lifeor blijven inzetten en hem of haar ondersteunen en begeleiden in die finale van het leven. Speerpunt voor de stichting is directe fundamentele en persoonlijke hulp voor mensen die levensbedreigend ziek zijn. Zij noemen dit ’Support for Life’ (voorheen: Buddies for Life).
Een bekende (ex-)topsporter begeleidt en coacht als Buddy samen met een ervaren Life Coach een ernstig zieke en zijn of haar directe naasten. Ook worden leuke activiteiten met elkaar ondernomen. Voor meer informatie: topsportforlife.nl

 

2014: Spieren voor spieren
Stichting Spieren voor Spieren zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek en ondersteuning voor deze kinderen door middel van het organiseren van sport gerelateerde activiteiten en door het werven van fondsen. Hiermee creëert de Stichting inzichten en middelen om spierziekten beter te kunnen behandelen en uiteindelijk de wereld uit te helpen. Kortom Spieren voor Spieren roept iedereen in Nederland op om in actie te komen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.
Het ultieme streven van Spieren voor Spieren is om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Hiervoor werft de Stichting fondsen Logo_SvS_RGB_met-payoffvoor baanbrekend, wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van spierziekten bij kinderen om zo deze ziekten uiteindelijk te voorkomen, maar ook voor het versnellen van het diagnosetraject om zo de vermindering van spierkracht door spierziekten zo veel mogelijk tegen te gaan. voor meer informatie: spierenvoorspieren.nl

2015 & 2016: Stichting Vrienden Siem icm Het prinses maxima centrum

Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Zij zijn maximaal gedreven om kinderen met kanker zo goed mogelijk te behandelen en genezen en negatieve gevolgen, nu en later, te voorkomen. Kinderen met kanker en hun ouders kunnen bij hen vertrouwen op de beste mensen, zorg, kennis en onderzoek. In een veilige omgeving die de ontwikkeling van het kind optimaal stimuleert. In het centrum stellen de Siem-Logobeste experts het kind, zijn ontwikkeling en gezin centraal. Leiden zij gedreven toptalenten op. En werken de slimste onderzoekers elke dag weer aan de verbetering van zorg en behandeling. Alleen zó kunnen zij ervoor zorgen dat in de toekomst minimaal negen van de tien kinderen op een zo goed mogelijke manier van kanker genezen.

“Nog steeds sterft in Nederland elke twee dagen een kind aan kanker. Nog steeds genezen slechts drie van de vier kinderen. En nog steeds heeft de behandeling te veel negatieve gevolgen. Dat moet en kan veel beter. Daarom bundelen ouders en experts hun krachten in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.”

De concentratie van zorg en onderzoek op het allerhoogste niveau in één kinderoncologisch centrum vergroot de overlevingskansen en verkleint de gezondheidsproblemen tijdens en na de behandeling.

Alle complexe zorg vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, terwijl minder complexe onderdelen onder regie van het centrum worden uitgevoerd in meebehandelende ziekenhuizen (shared care centra) verspreid over het land.

 Met de komst van het Prinses Máxima Centrum verwerft Nederland, zowel in Europa als wereldwijd, een belangrijke positie op het gebied van kinderoncologie. Een positie die ons helpt hun ambitie – meer dan 90 procent van alle kinderen met kanker genezen – waar te maken.

voor meer informatie: http://www.prinsesmaximacentrum.nl of http://www.vriendenvansiem.nl

2017 De Zorgvilla Foundation

De Zorgvilla foundation verzorgt voor kinderen met een beperking een leuk vrijtijds besteding. Dit doen ze door uitjes te organiseren naar verschillende dingen welke uren of zelfs in sommige gevallen dagen kunnen duren.Zorgvilla

2018 Vrienden van Siem

Deze editie is er wederom door de deelnemers en de sponsoren geld ingezameld voor de Vrienden van Siem. Dit jaar heeft de vrienden van Siem gekozen om hun opgehaalde geld te besteden aan het Amphia Ziekenhuis in Breda. We hebben aan Vrienden van Siem een mooie cheque van €3250 mogen overhandigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.