Danny Blind naar 10e editie Voetbalschool

De tiende editie van de voetbalschool NOAD’67 heeft Danny Blind bereid gevonden om op 22 oktober as een clinic te komen geven tijdens dit jaarlijkse driedaagse evenement, op de sportvelden van vv NOAD’67 in Sint Philipsland. De huidige assistent van bondscoach Guus Hiddink en toekomstig bondscoach van Nederlands Elftal komt in de middag, waar hij de 100 deelnemers zal trainen.

De stichting Voetbalschool heeft aan de grote lijst van namen die een gasttraining komen verzorgen tijdens de 10e editie een topper toegevoegd: Danny Blind. De toekomstig bondscoach van het Nederlands elftal zal op woensdagmiddag 22 oktober tussen 13.00 uur en 16.00 uur een clinic komen geven aan de deelnemers van de jaarlijkse voetbalschool.

Carrière Danny Blind

Blind debuteerde op 29 augustus 1979 in het betaalde voetbal bij Sparta, waar hij zeven seizoenen onder contract stond. In juli 1986 kwam Blind naar Ajax, aangetrokken door technisch directeur Johan Cruijff. Vanaf 1992 speelde hij als centrale verdediger. In Amsterdam bouwde hij een erelijst op die uniek is in het internationale voetbal. Blind won alles wat er op clubniveau te winnen viel. Onder meer vijf landstitels, vier nationale bekers, de Champions League, de Europa Cup II, de UEFA-beker en de Wereldbeker.
Blind speelde 537 wedstrijden in de eredivisie en bracht 45 treffers op zijn naam. Hij speelde voor Sparta 10 Europa Cup wedstrijden en voor Ajax 79 (inclusief 4 Europese Supercupwedstrijden en 1 wedstrijd om de Wereldbeker), wat een record is. In totaal speelde Blind 42 keer voor het Nederlands elftal. Na zijn actieve carrière werd hij trainer bij Ajax. Eerst vanuit de functie van Hoofd Jeugdopleidingen van Ajax, om in 2005 de hoofdtrainer van Ajax te worden.. In het seizoen 2007-2008 maakte Blind de uitstap naar zijn oude liefde Sparta om daar als technisch directeur aan de slag te gaan, maar in mei 2008 kon hij geen nee zeggen tegen het verzoek van Ajax om daar aan het werk te gaan, ditmaal als technisch manager.
Onder Marco van Basten was hij verantwoordelijk voor het aansturen van de scouting, jeugdopleiding en het aan- en verkoopbeleid. In 2012 werd Danny Blind assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Danny Blind zal na het EK in 2016 Guus Hiddink opvolgen als bondscoach van Oranje.

De Stichting Voetbalschool is bijzonder trots dat de toekomstig bondscoach naar Sint Philipsland komt om de 10e editie op een fantastische wijze af te sluiten.

Aanmelding Ben je in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar en wil je drie dagen trainen als een prof dan kun je je nog aanmelden voor deze tiende editie, die gehouden wordt van 20 t/m 22 oktober 2014, via de website van de stichting voetbalschool:  www.stichtingvoetbalschool.nl

Maar wees er snel bij want zitten bijna aan de limiet van 100 deelnemers. Nog meer gasttrainers Aan de lange lijst van gasttrainers die naar de tiende voetbalschool komen, komt geen einde.
Komende weken maken we de laatste namen bekend.

 

Reacties uitgeschakeld.