Eerste dag een groot succes

Kees van Dis, wethouder Sport, heeft vanochtend de Voetbalschool geopend met een toespraak. Hij heeft hierbij ook aandacht gegeven aan Spieren voor Spieren. Hierna volgde de warming up onder leiding van de gasttrainers Glenn Helder en Pascal Bosschaart.

P1040615Na de warming up begonnen de kinderen aan de ochtendtraining. Onder andere afwerken, een looptraining en pasen stonden op het programma. Ook kregen de groepen nog training van de gasttrainers, welke ieder een eigen training hadden samengesteld voor de kinderen. De kinderen waren erg enthousiast. “Ik vind het tot nu toe leuk. Bij die met die groene jas – hij doelde hierbij op Glenn Helder – vond ik het leukst, omdat we daar afwerken deden”, zei Jasper Gunter enthousiast.

Ook de vrijwilligers hadden het zichtbaar naar hun zin tijdens de ochtend. Naast leiding geven aan de groepen en de oefeningen uitleggen, hielden ze de spelers ook goed in de gaten. “Er zitten een paar hele goede spelertjes tussen”, meldde Chantal.

Het was een leuke eerste ochtend, met veel enthousiaste kinderen en gasttrainers. Glenn Helder liep met een lach op zijn gezicht het veld af. “De kinderen hebben het naar hun zin en leren ook nog eens wat bij. En daar gaat het om tijdens deze dagen.”

Na de lunch begon het middagprogramma. Een lekker zonnetje, nieuwe energie door de broodjes worst en nieuwe gasttrainers – Gerald Sandel en Ullrich van Gobbel – waren voldoende voor een vernieuwd enthousiasme bij de kinderen. De ene groep begon weer bij het afwerken, de ander bij de looptraining en weer anderen bij de gasttrainers.

Bij de looptraining waren de jongere groepen aan de beurt. Door middel van een spelvorm moesten ze het parcours afleggen. Onderling was er aardig wat concurrentie en al snel gingen ze punten verzamelen. Maar niet iedereen zag het als een wedstrijd. “Het gaat niet om de punten, het gaat erom dat het leuk is.”P1130006

Ullrich van Gobbel had een parcours uit gezet, waarbij meerdere technieken aan bod kwamen. Als de kinderen gescoord hadden of een opdracht goed hadden uitgevoerd mochten ze door naar het volgende onderdeel. Degene met de meeste rondes verdiende eeuwige roem bij van Gobbel. Bij Gerald Sandel ging het om positie en pasen. Ook hier waren de kinderen laaiend enthousiast met de oefeningen bezig. Enkelen zelfs iets te enthousiast, zodat de bal meters verder terecht kwam.

Aan het eind van de middag waren de meeste al aardig moe en enkelen kregen al een kleine blessure. Ook eentje had buikpijn, hij had teveel gegeten bij de lunch. “Ik heb wel tien boterhammen op!”

Kortom: het was het een geslaagde eerste dag. Op naar de volgende.

Feestdag foto’s

Eerste dag voetbalschool

 

Reacties uitgeschakeld.