Glenn Helder, René van Dieren, Ricky vd Bergh en Marcel Meeuwis als gasttrainers naar 10e editie.

De laatste gasttrainers voor de tiende editie van de voetbalschool NOAD’67 zijn bekend: Glenn Helder, René van Dieren, Ricky vd Bergh en Marcel Meeuwis. Allemaal oud-profvoetballers die hun sporen verdiend hebben zowel nationaal als internationaal.

Hiermee komt het aantal gasttrainers dat van maandag 20 oktober t/m woensdag 22 oktober naar Sint Philipsland afreist op 14. De tiende editie van de voetbalschool heeft met het vastleggen van de laatste gasttrainers de garantie dat het een fantastische jubileum editie gaat worden. Allemaal spelers met een verhaal in de voetbalsport..

Op maandag wordt direct al gestart met Glenn Helder. De carriere van deze oud international kende pieken en dalen. In het seizoen 1989/1990 maakte hij zijn profdebuut voor Sparta. Na vier jaar in Rotterdam te hebben gevoetbald volgde Vitesse. In de winterstop van het seizoen 1994/1995 verkaste hij voor een transferbedrag van 5,4 miljoen gulden naar het Londense Arsenal. Bij Arsenal maakte hij op 21 februari 1995 zijn debuut in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Nottingham Forest. Hij stond tot 1998 onder contract bij Arsenal. Bij Arsenal speelde hij in een team met onder anderen Dennis Bergkamp en Ian Wright, meerdere keren Europees voetbal. Na zijn verblijf in Engeland speelde Helder voor NAC Breda. Na NAC Breda volgden het Chinese Dalian Wanda en het Hongaarse MTK Boedapest. Na een langdurige revalidatieperiode, die hij grotendeels bij RBC Roosendaal doorliep, speelde hij in het seizoen 2002/2003 bij TOP Oss. Na beëindiging van zijn profcarrière speelde hij verder bij enkele amateurclubs. In maart 2014 verscheen zijn biografie waarin hij verteld over zijn carriere maar ook over zijn verslavingen.

René van Dieren, maakte vooral furore bij Excelsior. Van Dieren speelde in de jeugd van Feyenoord, waarvoor hij in het seizoen 1998/1999 debuteerde in het betaalde voetbal. Tot een doorbraak bij de Rotterdamse club kwam het niet en in 2001 maakte hij de overstap naar Fortuna Sittard, destijds uitkomend in de Eredivisie. Fortuna haalde in dat seizoen zeventien punten en degradeerde rechtstreeks naar de eerste divisie.Van Dieren tekende in 2002 bij SBV Excelsior, waarmee hij in 2006 het kampioenschap pakte in de eerste divisie.
In het najaar van 2007 werd hij getroffen door een longembolie, waardoor hij een tijd was uitgeschakeld. In het seizoen 2008/2009 kon hij weer spelen. Maar iedereen kent hem van zijn spijkerharde acties, die hem de titel van meeste gele kaarten ooit opleverde.

Ricky van den Bergh, wie kent hem niet! Iemand waar altijd iets mee te beleven viel. Na een carriere bij Sparta Rotterdam, kwam hij via omzwervingen terecht bij ADO Den Haag. Berucht is de datum 4 april 2010, in de wedstrijd tegen Ajax, ging Van den Bergh keepen omdat eerste doelman Robert Zwinkels eerder die wedstrijd al geblesseerd uitviel en vervanger Barry Ditewig een rode kaart kreeg. Hij hield alles uit het doel en de Haagse supporters zijn hem hier nog steeds dankbaar voor. Typerend voor Ricky is ook dat de Hagenees zich ziek had gemeld voor de cruciale wedstrijd Spakenburg tegen Excelsior ’31 maar liep tegen de lamp toen hij werd gespot op de boot naar Newcastle. Het vijfde elftal van SC Genemuiden was dat weekend op reis naar Engeland om de wedstrijd Newcastle United-Fulham te bezoeken. Op de boot kwamen ze Van den Bergh tegen en maakten hiervan een foto. Nadat deze foto via de sociale media bij het bestuur van SV Spakenburg terecht was gekomen, werd besloten om per direct afscheid te nemen van de ex-prof.

Marcel Meewis, speelde in het seizoen 2000/2001 zijn eerste wedstrijden in het betaalde voetbal, bij Willem II. Een jaar later vertrok de middenvelder naar eerste divisionist VVV, waar hij 4 seizoenen speelde en uitgroeide totjeen belangrijke pion op het middenveld In 2006 vertrok hij naar Roda JC. Meeuwis tekende een contract tot en met 2012 in Kerkrade. Medio 2008 kreeg hij ruzie met trainer Raymond Atteveld en kwam hij niet echt meer aan spelen toe, tot er in mei 2009 de door Meeuwis zo gewilde transfer er toch.kwam.Vanaf vanaf het seizoen 2009/10 zou hij voor het Borussia Mönchengladbach uitkomen.
Meeuwis kreeg bij Borussia Mönchengladbach een contract tot medio 2012 .Op 30 januari 2011 werd bekend dat hij het seizoen af zou maken bij Feyenoord. Hij werd voor de rest van het seizoen gehuurd en kon transfervrij overstappen aan het einde van het seizoen. Op 1 juli 2013 maakte marcel Meewis bekend dat hij per direct zou stoppen met voetbal.

Vier trainers die hun eigen verhaal hebben in de voetbalwereld, maar een ding gemeen hebben: Lol in het spelletje voetbal en dat graag aan de jonge spelers overbrengen. Daarom staan ze ook op de affiche van de tiende editie van de Voetbalschool van NOAD’67.

Related Posts

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

Alweer de laatste dag van de voetbalschool! Met een fris windje werd de warming-up gestart door onze gasttrainer in de ochtend. Marcel Meeuwis maakte er een feestje…

D𝚊𝚐 𝟸 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎 𝚅𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚜𝚌𝚑𝚘𝚘𝚕 𝚣𝚒𝚝 𝚎𝚛 𝚠𝚎𝚎𝚛 𝚘𝚙

𝙷𝚎𝚝 𝚋𝚎𝚐𝚘𝚗 𝚟𝚛𝚒𝚓 𝚏𝚛𝚒𝚜 𝚒𝚗 𝚍𝚎 𝚘𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗𝚍, 𝚖𝚊𝚊𝚛 𝚐𝚎𝚕𝚞𝚔𝚔𝚒𝚐 𝚔𝚠𝚊𝚖 𝚍𝚎 𝚣𝚘𝚗 𝚐𝚘𝚎𝚍 𝚍𝚘𝚘𝚛! 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚊 𝚟𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚠𝚎𝚎𝚛, 𝚊𝚕𝚕𝚎𝚎𝚗 𝚟𝚘𝚘𝚛 𝚍𝚎 𝚝𝚘𝚎𝚜𝚌𝚑𝚘𝚞𝚠𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚊𝚜 𝚍𝚎 𝚠𝚒𝚗𝚍 𝚗𝚘𝚐𝚊𝚕 𝚜𝚗𝚒𝚓𝚍𝚎𝚗𝚍. 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚝𝚛𝚊𝚒𝚗𝚎𝚛 𝚁𝚘𝚋𝚎𝚛𝚝…

Dag 1 van de 18e editie van de voetbalschool

Nadat wethouder Frank Hommel de 18e editie van de voetbalschool officieel had geopend, verzorgde oud-speler van Sparta Mourad Mghizrat de warming-up. De 90 deelnemers hadden zich verdeeld over…

de eerste gasttrainers

We zijn trots dat we de eerste namen kunnen vrijgeven van de gasttrainers die we mogen ontvangen op onze 18e editie! Maandagochtend start 𝙼𝚒𝚌𝚑𝚎𝚕 𝙱𝚛𝚎𝚞𝚎𝚛 als eerste…

𝑫𝒂𝒈 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒐𝒏𝒃𝒆𝒑𝒆𝒓𝒌𝒕 𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒆𝒏

We organiseren dit op woensdag 18 oktober 2023 in Sint Philipsland tijdens de 18e editie van de voetbalschool. Waarbij er dus ook sporters en niet-sporters met een…

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

De laatste dag met het mooie zonnetje van de vorige dag begonnen. Onder dit zonnetje begonnen onze 2 eerste gasttrainers van de dag met de warming up….