AJAX Jeugdacademie en Dutch Lions FC naar Voetbalschool

Nu de inschrijving voor de elfde editie van de voetbalschool NOAD’67, die gehouden wordt van 26 t/m 28 oktober 2015 op de velden in Sint Philipsland, volop loopt, worden ook de eerste namen voor de gasttrainingen duidelijk. De Stichting Voetbalschool heeft de AJAX Jeugdacademie en de Amerikaanse voetbalclub Dutch Lions FC weten te strikken om naar Sint Philipsland af te reizen.

 

Jaarlijks reizen een groot aantal gasttrainers uit het betaalde voetbal naar St Philipsland om de 100 deelnemers aan de voetbalschool drie onvergetelijke dagen te geven. Voor de elfde editie zal dat weer gaan gebeuren. We zijn trots dat we de eerste namen kunnen vrijgeven.

 

Op maandag 26 oktober zal de Jeugdacademie van AJAX afreizen naar de velden van NOAD’67. Deze jeugdacademie concentreert zich op het Ajax-systeem van “Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid en Snelheid” (TIPS). De opleiding heeft van de KNVB een maximale beoordeling van vier sterren gekregen. Dus een topopleiding, maar dat wisten we natuurlijk al als je kijkt hoeveel internationals AJAX de afgelopen jaren heeft afgeleverd: Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Frank en Ronald de Boer, Edgar Davids, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert en Wesley Sneijder. Maar ook de spelers van nu als Jasper Cillesen, Davy Klaassen, Kenny Tete en Jairo Riedewal.

De AJAX jeugdacademie zal vertegenwoordigd worden door Loop- en coördinatietrainer Ronaldo Landburg en oud-speler Raphael Supusepa.

 

Dinsdag 27 oktober zal de Amerikaanse voetbalclub Dutch Lions FC de gehele dag te gast zijn. Dutch Lions is verzamelnaam voor zes Amerikaans voetbalclubs die op de Nederlandse school gestoeld zijn: Dayton Dutch Lions, Cincinnati Dutch Lions, New York Dutch Lions, Houston Dutch Lions, Florida Gulf Coast Dutch Lions en FC Cincinnati die vanaf 2016 in de een na hoogste Amerikaans profdivisie de USL PRO zal uitkomen.

Dutch Lions FC werd in 2009 opgericht door de voormalige Nederlandse profvoetballers Erik Tammer (oa Heerenveen en AJAX) en Mike Mossel (oa RBC en Turnhout). Het doel van de Dutch Lions is een voetbalinstituut in de USA op te zetten, om lokaal talent te ontwikkelen en te begeleiden naar het professionele voetbal, geheel volgens de Nederlandse voetbalfilosofie. De clubnaam verwijst dan ook naar deze Nederlandse connectie.

Bekende oud-voetballers die voor de Dutch Lions ooit uitkwamen zijn: Geert den Ouden, Martin vd Haar, Sonny Silooy, Oscar Moens, Sjaak Polak en de kleinzoon van Johan Cruyff: Jesjua Angoy i Cruijff.

De Dutch Lions zullen met minimaal 4 trainers aanwezig zijn om de voetbalschool talentjes verder te ontwikkelen en een fantastische dag te geven. In ieder geval zijn de beide oprichters Erik Tammer en Mike Mossel aanwezig om een gasttraining te verzorgen.

 

Dit zijn pas de eerste namen. De komende weken zullen nog meer gasttrainers bekend gemaakt worden.

 

Related Posts

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

Alweer de laatste dag van de voetbalschool! Met een fris windje werd de warming-up gestart door onze gasttrainer in de ochtend. Marcel Meeuwis maakte er een feestje…

D𝚊𝚐 𝟸 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎 𝚅𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚜𝚌𝚑𝚘𝚘𝚕 𝚣𝚒𝚝 𝚎𝚛 𝚠𝚎𝚎𝚛 𝚘𝚙

𝙷𝚎𝚝 𝚋𝚎𝚐𝚘𝚗 𝚟𝚛𝚒𝚓 𝚏𝚛𝚒𝚜 𝚒𝚗 𝚍𝚎 𝚘𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗𝚍, 𝚖𝚊𝚊𝚛 𝚐𝚎𝚕𝚞𝚔𝚔𝚒𝚐 𝚔𝚠𝚊𝚖 𝚍𝚎 𝚣𝚘𝚗 𝚐𝚘𝚎𝚍 𝚍𝚘𝚘𝚛! 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚊 𝚟𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚠𝚎𝚎𝚛, 𝚊𝚕𝚕𝚎𝚎𝚗 𝚟𝚘𝚘𝚛 𝚍𝚎 𝚝𝚘𝚎𝚜𝚌𝚑𝚘𝚞𝚠𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚊𝚜 𝚍𝚎 𝚠𝚒𝚗𝚍 𝚗𝚘𝚐𝚊𝚕 𝚜𝚗𝚒𝚓𝚍𝚎𝚗𝚍. 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚝𝚛𝚊𝚒𝚗𝚎𝚛 𝚁𝚘𝚋𝚎𝚛𝚝…

Dag 1 van de 18e editie van de voetbalschool

Nadat wethouder Frank Hommel de 18e editie van de voetbalschool officieel had geopend, verzorgde oud-speler van Sparta Mourad Mghizrat de warming-up. De 90 deelnemers hadden zich verdeeld over…

de eerste gasttrainers

We zijn trots dat we de eerste namen kunnen vrijgeven van de gasttrainers die we mogen ontvangen op onze 18e editie! Maandagochtend start 𝙼𝚒𝚌𝚑𝚎𝚕 𝙱𝚛𝚎𝚞𝚎𝚛 als eerste…

𝑫𝒂𝒈 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒐𝒏𝒃𝒆𝒑𝒆𝒓𝒌𝒕 𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒆𝒏

We organiseren dit op woensdag 18 oktober 2023 in Sint Philipsland tijdens de 18e editie van de voetbalschool. Waarbij er dus ook sporters en niet-sporters met een…

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

De laatste dag met het mooie zonnetje van de vorige dag begonnen. Onder dit zonnetje begonnen onze 2 eerste gasttrainers van de dag met de warming up….