12e editie Voetbalschool bijna van start!

De twaalfde editie van de voetbalschool NOAD’67 gaat bijna van start. De 106 voetbalschooldeelnemers zullen van 24 t/m 26 oktober 2016 getraind worden door vele gastrainers. Woensdag 26 oktober zal weer in het teken staan van Sport jeugd en techniek met als thema het onbeperkt sporten.

 

In 2005 is de voetbalschool begonnen als driedaagse activiteit voor de jeugd van NOAD’67 met voornamelijk eigen jeugdtrainers, is het evenement door de jaren heen uitgegroeid voor deelnemers uit Zuid West Nederland, met vele (oud) professionals als gasttrainer. Drie dagen trainen als professional; wie wil dat nu niet als jeugdige voetballer.

Sport-jeugd en techniek: onbeperkt sporten

Traditiegetrouw staat de laatste dag van voetbalschool NOAD’67 in het teken van Sport-jeugd en techniek. Vanaf de editie 2013 is invulling gegeven aan dit thema door de gehandicapten in de sport centraal te stellen. Alle voetbalschool deelnemers zullen op 26 oktober 2016, samen met jeugdigen met een handicap sporten: Sport verbroedert en laat ook zien dat sporten met een handicap topsport is! We hebben gemerkt dat de deelnemers zich bewust worden dat het sporten met een beperking echt topsport is. De kracht van bewustwording is het zelf beleven, ervaren en zien dat iemand met een beperking vaardiger is als jij.

Sport-jeugd en techniek is opgezet om deelnemers op jeugdige leeftijd te stimuleren om een maatschappelijke carrière op te bouwen in de technische sector. De invalshoeken vanuit de sport zijn: het werken in de techniek is (top)sport en een carrière in de sport kan snel afgelopen zijn en om te voorkomen dat de sporter in een zwart gat terechtkomt, kan een gedegen opleiding in de techniek een prima kans zijn op maatschappelijk succes m.a.w. de Toekomstig Professional maar dan in de maatschappij. Met het thema vanaf 2013: de Gehandicaptensport, wordt ingegaan op de techniek. Met creativiteit en innovatie binnen de techniek kunnen gehandicapten deelnemen in de sport.

Tijdens deze themadag kunnen deelnemers aan de voetbalschool naast voetbal ook nog kennismaken met:

 

  • Een verhaal over het leven met een beperking (dit in het teken van de sport). Dit verhaal zal verzorgd worden door onze dorpsgenoot Pim van Hekken, die na een zwaar motor-ongeluk een zware dwarslaesie eraan heeft overgehouden. Centraal staat hierin: wat is een beperking? Wanneer heb je een beperking? Wat kun je dan nog allemaal? Pim heeft met zijn team van Handbike deelnemers al diverse malen meegedaan aan “Alpe d’Huez”

 

  • Ervaring opdoen met rolstoelbasketbal onder leiding van Mark Aalders die speelde voor het Nederlands Team en afgelopen jaar uitgeroepen is tot Aangepast Sporter van het Jaar in Zeeland.

 

  • Voor de voetbalschool een nieuwe sport. De deelnemers mogen namelijk kennis-maken met zitvolleybal. Hans Mater, Bondscoach Nederlands Heren zitvolleybal-team, komt deze sport onder de aandacht brengen en de deelnemers laten ervaren hoe moeilijk het eigenlijk is.

 

Maandag 24 oktober start de 12 editie van Voetbalschool met om 09.00 uur de openingshandeling door de burgemeester van de Gemeente Tholen mevr. Ger. vd Velde- de Wilde. Na deze openingshandeling zullen de deelnemers drie dagen getraind worden door de volgende gasttrainers:

 

Maandag 26 oktober:

Ricky van den Bergh (Sparta, RKC, Heracles, Ado  Den Haag)  en Andy van der Meijde (Ajax, Twente,  Internazionale, Everton, Nederlands elftal (17  interlands))

 

Dinsdag 27 oktober:

Marcel Meeuwis (Willem II, VVV, Roda JC,  Borussia Mönchengladbach, Feijenoord) en Ad Palings (hoofdtrainer van NOAD’67)

 

Woensdag 28 oktober:

Luc Nilis (FC Winterslag, RSC Anderlecht, PSV,  Aston Villa, Belgisch elftal (56 interlands)), Gérard de Nooijer (Sparta Rotterdam, sc Heereveen en FC Dordrecht)

 

Woensdagmiddag mag de voetbalschool naast Gérard ook zijn broer Dennis de Nooijer ontvangen. Zij zullen vanaf 15.00 uur aanwezig zijn en samen met de aanwezige deelnemers op de foto gaan en handtekeningen uitdelen. Het welverdiende deelnamecertificaat wordt op woensdagmiddag rond 16.00 uur uitgereikt door de gebroeders.

Sinds de vierde editie van de voetbalschool brengen de deelnemers geld bij elkaar voor een goed doel. De twaalfde editie van de voetbalschool staat in het teken van de Vrienden van Siem tbv kinderoncologie in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Op woensdag-middag, tijdens de afsluitende ceremonie, zal de cheque met daarop het ingezamelde bedrag worden overhandigd aan een vertegenwoordiging van de Vrienden van Siem en Prinses Maxima Centrum.

We gaan helpen door o.a. de alom bekende statiegeldflessenactie op woensdag 26 oktober, maar ook door de deelnemers oliebollen te laten afnemen.

Heeft u nog statiegeldflessen over? Lever ze dan in bij een van de deelnemers! Daarnaast kunt u ook nog oliebollen kopen bij de kraam die woensdag de hele open is om ook aan het publiek te verkopen. De opbrengst gaat rechtstreeks naar het goede doel!

 

Sponsoravond

Op dinsdagavond 24 oktober wordt er een sponsoravond georganiseerd voor de sponsors van Stichting Voetbalschool, NOAD’67 en Vrienden van Siem. Voor deze avond zijn een aantal gastsprekers uitgenodigd. Na een introductie door afgevaardigde van het Prinses Maxima Oncologische Centrum, zal er een presentatie zijn van de Rabobank, hoofdsponsor van NOAD’67. We sluiten de avond af met een spraakmakende presentatie van Johan Boskamp (i.s.m. Thijs Slegers), met hun veel besproken anekdotes en belevenissen uit zijn totale voetbalcarrière en zijn VI-uitzendingen.

Related Posts

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

Alweer de laatste dag van de voetbalschool! Met een fris windje werd de warming-up gestart door onze gasttrainer in de ochtend. Marcel Meeuwis maakte er een feestje…

D𝚊𝚐 𝟸 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎 𝚅𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚜𝚌𝚑𝚘𝚘𝚕 𝚣𝚒𝚝 𝚎𝚛 𝚠𝚎𝚎𝚛 𝚘𝚙

𝙷𝚎𝚝 𝚋𝚎𝚐𝚘𝚗 𝚟𝚛𝚒𝚓 𝚏𝚛𝚒𝚜 𝚒𝚗 𝚍𝚎 𝚘𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗𝚍, 𝚖𝚊𝚊𝚛 𝚐𝚎𝚕𝚞𝚔𝚔𝚒𝚐 𝚔𝚠𝚊𝚖 𝚍𝚎 𝚣𝚘𝚗 𝚐𝚘𝚎𝚍 𝚍𝚘𝚘𝚛! 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚊 𝚟𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚠𝚎𝚎𝚛, 𝚊𝚕𝚕𝚎𝚎𝚗 𝚟𝚘𝚘𝚛 𝚍𝚎 𝚝𝚘𝚎𝚜𝚌𝚑𝚘𝚞𝚠𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚊𝚜 𝚍𝚎 𝚠𝚒𝚗𝚍 𝚗𝚘𝚐𝚊𝚕 𝚜𝚗𝚒𝚓𝚍𝚎𝚗𝚍. 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚝𝚛𝚊𝚒𝚗𝚎𝚛 𝚁𝚘𝚋𝚎𝚛𝚝…

Dag 1 van de 18e editie van de voetbalschool

Nadat wethouder Frank Hommel de 18e editie van de voetbalschool officieel had geopend, verzorgde oud-speler van Sparta Mourad Mghizrat de warming-up. De 90 deelnemers hadden zich verdeeld over…

de eerste gasttrainers

We zijn trots dat we de eerste namen kunnen vrijgeven van de gasttrainers die we mogen ontvangen op onze 18e editie! Maandagochtend start 𝙼𝚒𝚌𝚑𝚎𝚕 𝙱𝚛𝚎𝚞𝚎𝚛 als eerste…

𝑫𝒂𝒈 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒐𝒏𝒃𝒆𝒑𝒆𝒓𝒌𝒕 𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒆𝒏

We organiseren dit op woensdag 18 oktober 2023 in Sint Philipsland tijdens de 18e editie van de voetbalschool. Waarbij er dus ook sporters en niet-sporters met een…

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

De laatste dag met het mooie zonnetje van de vorige dag begonnen. Onder dit zonnetje begonnen onze 2 eerste gasttrainers van de dag met de warming up….