Dag 3 Voetbalschool 2019

De laatste dag alweer en wat voor één! De derde dag van de Voetbalschool is sinds 6 jaar omgedoopt tot “De dag van het onbeperkt sporten”. Deze dag heeft naast de al 115 deelnemertjes nog 26 aangepast sporters mogen verwelkomen. Wat een mooie combinaties werden gevormd in de groepjes met deze nieuwelingen. De ochtend werd gestart met een levendige en enthousiaste warming-up van Royston Drenthe. Hij nam iedereen goed mee om de laatste dag weer goed opgewarmd te beginnen.

Na de warming-up gingen alle groepen naar de verschillende onderdelen. Royston nam elke keer 2 groepen voor zijn rekening zodat iedereen training kreeg van deze profvoetballer. Goede tips en techniekvormen bracht hij de kids bij, zodat ze dit ook kunnen gebruiken tijdens de voetbalwedstrijden. Naast het “normale voetbal” was rolstoelhockey 1 van de onderdelen deze dag. De deelnemers vonden het veelal geweldig, vooral de ervaring om zich te verplaatsen in een rolstoel. Docent Sjoerd Janssen had een indrukweekend verhaal, waardoor hij in een rolstoel is beland. Ze hingen aan zijn lippen. Tikkertje in een rolstoel is toch wel moeilijk, maar daardoor ook heel erg leuk! Bij het onderdeel G-tennis mochten de voetbalschoenen even uit. De tennistrainers speelden goed in op de jeugd, iedereen kon goed mee en had er plezier in. Een van de nieuwe onderdelen was blindenparcours. Gericht op bewustwording voor mensen met een visuele beperking. Hierbij mochten de deelnemers een parcours afleggen met een oogmasker op en met behulp van een blindenstok. Ook leerden ze hun andere zintuigen dan hun ogen te gebruiken. Proeven en ruiken werd ineens toch lastiger met een oogmasker op. Het laatste onderdeel van de aangepaste sporten was het G-voetbal. De trainster van het g-team van WHS uit Sint-Annaland had mooie trainingsvormen in petto voor de grote groepen enthousiastelingen. Trainingsvormen waardoor iedereen mee kon doen en mooie successen kon behalen.

’s Middags kwamen de laatste gasttrainers aan bod namelijk Marcel Meeuwis en Peter Houtman. Peter, oud speler van en nu bekend als stadionspeaker van Feijenoord, gaf duidelijk training met liefde. De kinderen kregen er echt lol in en iedereen werd bewust gemaakt dat plezier boven alles staat bij de sport. Marcel Meeuwis, bekend van FC De Rebellen en als voetballer van VVV Venlo, maakte de kids goed scherp en enthousiast. Met veel enthousiasme trok hij ze door de laatste uurtjes heen van de voetbalschool.

Na al dit sportgeweld deze dagen was het toen tijd voor de uitreiking van de cheque aan het goede doel de Vrienden van Siem. Deze werd door Leo Vroegop in ontvangst genomen samen met de ambassadeurs van het Sophia Kinderziekenhuis, onder het toeziend oog van sponsoren, ouders, vrijwilligers en alle deelnemers van deze mooie Voetbalschool. De totale opbrenst van het ingezamelde geld door de deelnemers was dit jaar een record: €5500,15

Er werden ook nog 2 commissieleden van de organisatie Stichting Voetbalschool in het zonnetje gezet. Ze zitten vanaf het begin af aan in de organisatie en hebben dus alle 15 edities meegemaakt! Dit was wel een momentje waard om bij stil te staan. Wim Snoep en John Verbraeken super bedankt!

We kijken als Stichting Voetbalschool terug op wederom 3 mooie dagen en we kijken weer uit naar volgend jaar!

Nogmaals alle deelnemers, vrijwilligers, trainers, sponsoren en ieder die op hun manier heeft bijgedragen aan het succes van deze editie, hartelijk bedankt!

Related Posts

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

Alweer de laatste dag van de voetbalschool! Met een fris windje werd de warming-up gestart door onze gasttrainer in de ochtend. Marcel Meeuwis maakte er een feestje…

D𝚊𝚐 𝟸 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎 𝚅𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚜𝚌𝚑𝚘𝚘𝚕 𝚣𝚒𝚝 𝚎𝚛 𝚠𝚎𝚎𝚛 𝚘𝚙

𝙷𝚎𝚝 𝚋𝚎𝚐𝚘𝚗 𝚟𝚛𝚒𝚓 𝚏𝚛𝚒𝚜 𝚒𝚗 𝚍𝚎 𝚘𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗𝚍, 𝚖𝚊𝚊𝚛 𝚐𝚎𝚕𝚞𝚔𝚔𝚒𝚐 𝚔𝚠𝚊𝚖 𝚍𝚎 𝚣𝚘𝚗 𝚐𝚘𝚎𝚍 𝚍𝚘𝚘𝚛! 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚊 𝚟𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚠𝚎𝚎𝚛, 𝚊𝚕𝚕𝚎𝚎𝚗 𝚟𝚘𝚘𝚛 𝚍𝚎 𝚝𝚘𝚎𝚜𝚌𝚑𝚘𝚞𝚠𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚊𝚜 𝚍𝚎 𝚠𝚒𝚗𝚍 𝚗𝚘𝚐𝚊𝚕 𝚜𝚗𝚒𝚓𝚍𝚎𝚗𝚍. 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚝𝚛𝚊𝚒𝚗𝚎𝚛 𝚁𝚘𝚋𝚎𝚛𝚝…

Dag 1 van de 18e editie van de voetbalschool

Nadat wethouder Frank Hommel de 18e editie van de voetbalschool officieel had geopend, verzorgde oud-speler van Sparta Mourad Mghizrat de warming-up. De 90 deelnemers hadden zich verdeeld over…

de eerste gasttrainers

We zijn trots dat we de eerste namen kunnen vrijgeven van de gasttrainers die we mogen ontvangen op onze 18e editie! Maandagochtend start 𝙼𝚒𝚌𝚑𝚎𝚕 𝙱𝚛𝚎𝚞𝚎𝚛 als eerste…

𝑫𝒂𝒈 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒐𝒏𝒃𝒆𝒑𝒆𝒓𝒌𝒕 𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒆𝒏

We organiseren dit op woensdag 18 oktober 2023 in Sint Philipsland tijdens de 18e editie van de voetbalschool. Waarbij er dus ook sporters en niet-sporters met een…

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

De laatste dag met het mooie zonnetje van de vorige dag begonnen. Onder dit zonnetje begonnen onze 2 eerste gasttrainers van de dag met de warming up….