Dag 3 Dag van het onbeperkt sporten

Wat een drukte van jewelste aan de poorten van NOAD’67 door de jaarlijkse lege flessenactie. De deelnemers van de Voetbalschool hadden hun best gedaan om zoveel mogelijk flessen te verzamelen. Dit jaar voor het eerst ook kleine flesjes die ingeleverd konden worden.
Nadat de extra deelnemers, onze gasten die speciaal voor de dag van het onbeperkt sporten waren gekomen, toegevoegd waren bij de reeds bestaande groepjes, kon de dag beginnen. Klokslag 9.15 uur startte de warming-up, die gedaan werd door de voorzitter van de Voetbalschool Martijn Reijngoudt. De zon liet zich zien en ook de lachende gezichtjes waren nog steeds te zien, ook al hadden ze er al 2 intensieve dagen op zitten.
Vandaag mochten de deelnemers proeven aan het g-tennis, g-voetbal en blindenparcours. Bij de tennis mochten de voetbalschoenen even uit en werd er getraind met een racket in plaats van de voeten. Door middel van spelletjes kreeg trainer Martijn van den Berg de jeugd en de extra deelnemers goed mee.
Op het trainingsveld werden de deelnemers wijzer gemaakt over mensen met een beperkt zicht. Door middel van een blindegeleidestok moesten zij een parcours afleggen en geblinddoekt een beschuitje met hagelslag smeren, zonder zicht werd dit ook een uitdaging voor de deelnemers. Soms vloog de hagelslag om je oren.
Op het 2e veld werd er door ervaren trainers, Theo Gorissen en Mirjam den Engelsman, binnen het g-voetbal een training gegeven aan de deelnemers met en zonder een beperking. Hier werd in een speelse vorm de deelnemers voetballes gegeven waar het niet uit maakte wat je wel en niet kon.
Na de lekkere lunch verzorgt door onze eigen kibbelingbakkers uit eigen keuken, werd de voetbalschool vervolgd door de gearriveerde Mike Obiku en Ben Wijnstekers. Wat een lol hadden die in het training geven. Vol enthousiasme kregen de kids hun kennis over het afwerken en pass en traptechnieken mee.
Rond 15.45 u kwam er een einde aan de trainingsrondes en werd het tijd voor waar het ook om draait….de overhandiging van de cheque! Door de verkoop van de oliebollen, verkoop van de kibbeling, inzameling van de lege flessen en donaties van sponsoren is er een record bedrag van 6181,40 euro bij elkaar verzameld. Deze cheque werd door Leo Vroegop in ontvangst genomen samen met de afgevaardigden van het Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom/Roosendaal onder toeziend oog van sponsoren, ouders, vrijwilligers en alle deelnemers van de Voetbalschool.
We kijken als Stichting Voetbalschool terug op wederom 3 geweldig mooie dagen en we kijken uit naar volgend jaar. Hopelijk hoeft er niet weer een jaar tussen te zitten, voordat we weer kunnen knallen met z’n allen!
Nogmaals dank aan alle vrijwilligers, trainers, sponsoren, deelnemers, ouders en ieder die op hun manier heeft bijgedragen aan het succes van deze mooie editie!
Tot 2022!!

Related Posts

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

Alweer de laatste dag van de voetbalschool! Met een fris windje werd de warming-up gestart door onze gasttrainer in de ochtend. Marcel Meeuwis maakte er een feestje…

D𝚊𝚐 𝟸 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎 𝚅𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚜𝚌𝚑𝚘𝚘𝚕 𝚣𝚒𝚝 𝚎𝚛 𝚠𝚎𝚎𝚛 𝚘𝚙

𝙷𝚎𝚝 𝚋𝚎𝚐𝚘𝚗 𝚟𝚛𝚒𝚓 𝚏𝚛𝚒𝚜 𝚒𝚗 𝚍𝚎 𝚘𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗𝚍, 𝚖𝚊𝚊𝚛 𝚐𝚎𝚕𝚞𝚔𝚔𝚒𝚐 𝚔𝚠𝚊𝚖 𝚍𝚎 𝚣𝚘𝚗 𝚐𝚘𝚎𝚍 𝚍𝚘𝚘𝚛! 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚊 𝚟𝚘𝚎𝚝𝚋𝚊𝚕𝚠𝚎𝚎𝚛, 𝚊𝚕𝚕𝚎𝚎𝚗 𝚟𝚘𝚘𝚛 𝚍𝚎 𝚝𝚘𝚎𝚜𝚌𝚑𝚘𝚞𝚠𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚊𝚜 𝚍𝚎 𝚠𝚒𝚗𝚍 𝚗𝚘𝚐𝚊𝚕 𝚜𝚗𝚒𝚓𝚍𝚎𝚗𝚍. 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚝𝚛𝚊𝚒𝚗𝚎𝚛 𝚁𝚘𝚋𝚎𝚛𝚝…

Dag 1 van de 18e editie van de voetbalschool

Nadat wethouder Frank Hommel de 18e editie van de voetbalschool officieel had geopend, verzorgde oud-speler van Sparta Mourad Mghizrat de warming-up. De 90 deelnemers hadden zich verdeeld over…

de eerste gasttrainers

We zijn trots dat we de eerste namen kunnen vrijgeven van de gasttrainers die we mogen ontvangen op onze 18e editie! Maandagochtend start 𝙼𝚒𝚌𝚑𝚎𝚕 𝙱𝚛𝚎𝚞𝚎𝚛 als eerste…

𝑫𝒂𝒈 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒐𝒏𝒃𝒆𝒑𝒆𝒓𝒌𝒕 𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒆𝒏

We organiseren dit op woensdag 18 oktober 2023 in Sint Philipsland tijdens de 18e editie van de voetbalschool. Waarbij er dus ook sporters en niet-sporters met een…

𝘿𝙖𝙜 𝟯 𝘿𝙖𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙤𝙣𝙗𝙚𝙥𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩𝙚𝙣

De laatste dag met het mooie zonnetje van de vorige dag begonnen. Onder dit zonnetje begonnen onze 2 eerste gasttrainers van de dag met de warming up….