Succesvolle negende voetbalschool.

De negende voetbalschool is een enorm succes geworden. Dat zag er de zondag van te voren niet naar uit. De hevige regenval had de velden en de tent achter de kantine omgetoverd tot een zwembad. Nadat de regenval gestopt was zijn, na een oproep via Facebook en Twitter, een twintigtal vrijwilligers aan de slag gegaan om te prikken en te vegen, zodat alles er weer goed bij kwam te liggen om de negende editie door te kunnen laten gaan. En het lukte. Het werk dat verricht was, was super.
Bij binnenkomst op de eerste dag zag je werkelijk helemaal geen water meer, niks herinnerde nog aan het vele regenwater van de dag van te voren. De complimenten vanuit deelnemers en ouders waren geweldig en waren natuurlijk bedoeld voor al die vrijwilligers die zondagavond met kaplaarzen aan een topprestatie hadden geleverd.

Met 80 deelnemers werd begonnen aan de eerste dag van de voetbalschool. Gasttrainingen waren er vandaag van Rick van Hoeven van Winning Skills International, die vanuit Barcelona was komen overvliegen om de negende voetbalschool bij te kunnen wonen en Bastiaan Riemersma, D1 trainer van PSV Eindhoven. Vooral de vele jonge nieuwe deelnemers waren best wel een beetje nerveus: wat gaat er allemaal gebeuren en met wie kom ik in een groepje? Maar na een paar uur was het nerveuze weg en zag je iedereen genieten van de gasttrainers, die allebei het accent op het werken met de bal hadden liggen: kappen, draaien, versnellen en schijnbewegingen waren de hoofdingrediënten. Fantastisch was de beleving bij de interviews van Omroep Zeeland, die in de ochtend rechtstreeks uitzond vanaf de voetbalschool. De afgelopen jaren waren de deelnemers verwend met veel zonneschijn tijdens de voetbalschool, maar deze negende editie kende menig buitje. Het buitje na de lunchpauze, waar gesmikkeld werd van de broodjes worst, was langdurig en miezerig. Maar het deerde de spelers niets. De animo was zo groot dat tijdens de pauze halverwege de middag, spelers en trainers vergaten om hun drankje en fruit te pakken. Om 16.00 werd de eerste dag afgesloten en kon al teruggezien worden op een leuke en leerzame dag. Met name de allerjongste deelnemers waren moe en kregen hun beentjes nauwelijks nog in beweging. Een warme douche en veel zorgzaamheid van papa en mama was noodzakelijk om deze deelnemers weer opgepept te krijgen voor de tweede dag.

Dag 2 was een dag waar zowel vrijwilligers, trainers als deelnemers naar uit hadden gekeken. De Duitse stervoetballer van Bayern München en Borussia Dortmund Michael Rummenigge kwam naar de negende voetbalschool en dat samen met de jeugdtrainer van Borussia Dortmund Andreas Lichtner. Wat zou deze Duitse trainer ons gaan bijbrengen, en kan ik hem wel verstaan? Na een korte introductie van Rummenigge aan alle deelnemers, over waar hij allemaal gevoetbald had en dat het trainen van kinderen wel het allerleukste was, begonnen beide gasttrainers aan de warming up. Een warming up zonder bal? Dat was vreemd vond Rummenigge, want bij zijn eigen voetbalschool deed hij ook de warming up met bal, maar het deerde niet want de deelnemers genoten van een wel heel erg pittige variant. De clinics die beide gasttrainers gaven waren van een hoog niveau. Trainers die aanwezig waren gaven aan dat dit wel de beste clinic van de afgelopen negen jaar was. Als groep trainen onder Rummenigge en dan individueel die aandacht krijgen die past bij jouw niveau dat is klasse. De taal was geen probleem door enerzijds de vertaling van de voetbalschooltrainers aan de deelnemers en anderzijds de klasse van Rummenigge door nog alle oefeningen feilloos voor te doen. Wat een klasbak! Tijdens de lunch begaven beide gasttrainers zich tussen de deelnemers en onder het eten van broodjes kroket en frikandel, werden vele handtekeningen gezet en foto’s gemaakt. Je zag dat deelnemers en onze gasttrainers genoten.

In de middag was het weer genieten en de vermoeidheid van gisteren was helemaal vergeten en de regen die rond half drie met bakken naar beneden kwam deerde niemand. Je krijgt niet vaak de kans om te trainen onder dergelijke klasse trainers. Om 15.00 uur was dag 2 ten einde en hadden Michael Rummenigge en Andreas Lichtner nog een afsluitend woordje en foto en handtekeningen kaarten voor de deelnemers. Ze beloofden, als het paste in hun schema, volgend jaar terug te komen. Alle deelnemers gingen met een geweldig gevoel naar huis .

Een voetbalschool kan niet zonder de sponsoren en daarom was er in de avond nog een sponsoravond georganiseerd met oud doelman van het Nederlands Elftal Hans van Breukelen en de oud topcoach van PSV Sef Vergoossen. De avond stond in het teken van het goede doel van de negende editie Topsport for Life. Ongeveer 75 mensen waren op deze avond afgekomen om eerst met de neus op de feiten gedrukt te worden dat ongeneeslijk zieke mensen de wedstrijd van hun leven spelen en daar bij gesteund moeten worden. Topsport for Life doet dat door oud topsporters als Hans van Breukelen, Bjorn vd Doelen, Sef Vergoossen en Pieter vd Hoogenband aan zich te binden die met de mensen leuke dagen gaan beleven, maar ook steun geven. Na deze confrontatie werd de avond inspirerend voortgezet door Hans van Breukelen, die de aanwezigen vanuit zijn eigen ervaring meegaf dat om succesvol te zijn, je anders in je hoofd moet gaan denken. Dat werd met zoveel enthousiasme gebracht, dat je wel vanzelf anders ging denken. Daarna werd gezamenlijk Turkije tegen Nederland gekeken en werden de analyses in de rust en een nabeschouwing van Hans van Breukelen en Sef Vergoossen onder leiding van Gerard Noorthoek met veel enthousiasme gevolgd. Het was een top avond waar nog lang over nagepraat wordt.

De derde en afsluitende dag van de voetbalschool stond in het teken van de gehandicaptensport. Het beleven ervan en het samen sporten. Vandaag werden ook alle ingezamelde lege flessen ingeleverd voor het goede doel. En dat waren er veel! De 80 deelnemers hadden maar liefst 1557 lege flessen verzameld. Ook de loten verkoop voor Topsport for life was enorm, de vele lege boekjes die werden ingeleverd gaf al aan dat in de middag een mooi bedrag naar Topsport for Life zou gaan.

Ook de gasttrainers vandaag mochten er zijn. Jan van Halst, oud speler van Ajax en nu analist bij Fox Sports, Bjorn vd Doelen, oa NEC en PSV, Aschwin Versteijnen, KNVB Gvoetbal en Robert Braber, RKC Waalwijk waren er. Naast deze clinics kregen de deelnemers de kans om rolstoelbasketbal te doen, het verhaal te horen hoe het is om als gehandicapte sporter toch op de Olympische spelen te staan en dat dat heel erg mooi is. Daarnaast maakten de deelnemers een mozaïek schilderij dat aangeboden wordt aan verzorgingstehuis de Rozeboom in Sint Philipsland. In de middagpauze werd er gehandbiked en tandem gereden door de dorpskern van St. Philipsland olv de bekende handbiker Pim van Hekken. De lunch was vandaag super. Leo Polderman bakte voor alle deelnemers, trainers, vrijwilligers maar liefst 50 kilo kibbeling. En die ging erin. Nadat de kibbeling opgegeten was deed Sef Vergoossen nog een spontane presentatie aan alle lunchers. Is het vak trainer zijn moeilijk? vroeg hij aan de deelnemers. Vanuit die vraag werd een Nederlands elftal samen met de kinderen opgebouwd. Ze hingen aan zijn lippen.

Ook de gehandicapten waren vandaag welkom en waren er. Robin en Sander bijvoorbeeld genoten met volle teugen van de clinic van Jan van Halst, maar ook vd Vaart, zoals hij zichzelf noemde, genoot bij met name Robert Braber. Maar wie kun je het beste hebben voor de laatste middag. Dat was overduidelijk Bjorn vd Doelen. Deze gewezen voetballer van NEC en PSV, gaf een clinic waarbij de deelnemers volledig uit hun dak gingen. Een doelpunt telde pas als je juichte en dan zo gek en hard mogelijk. De vele doelpunten die er gemaakt werden waren te horen over het gehele eiland. In de pauze gingen de deelnemers en Bjorn door. Ze waren niet te stoppen.

Rond de klok van 16.00 uur was de negende editie afgelopen en was het tijd voor het wel verdiende certificaat en het cadeau. Hiervoor was Thijs Slegers, journalist van Voetbal International en vaak te zien op TV bij het gelijknamige programma, speciaal naar St Philipsland gekomen. Voordat Thijs Slegers begon werd speaker van de voetbalschool door Robin en Sander gecorrigeerd. Hij moest niet vergeten de sponsors te bedanken en dat werd dan ook maar snel gedaan, want je wil natuurlijk niet ruzie krijgen met deze enthousiaste deelnemers en ze hadden ook groot gelijk, want zonder de sponsoren was het allemaal niet mogelijk geweest.

Vooraf aan de certificaat uitreiking en onthulling van de cheque die uitgereikt werd aan Topsport for Life interviewde Thijs Slegers nog de gasttrainers van vandaag die allemaal aangaven genoten te hebben van de clinics en het enthousiasme van de deelnemers. Het spannende moment was aangebroken, de onthulling van het bedrag. Dit werd samen door Thijs Slegers en Sef Vergoossen gedaan. Het uitrollen van de cheque voor Topsport for life werd met spanning gevolgd. Wat was het bedrag geworden? Een luid applaus ging op toen het bedrag van maar liefst € 2400 tevoorschijn kwam. De lege flessen, loten, gages van gasttrainers dat had allemaal geleid tot dit hoge bedrag.

Na de euforie van het bedrag, was het tijd voor de certificaten en het cadeau. Het cadeau was een heuse Mitre bal, DVD van Winning Skills, quizboekje van PSV en nog veel meer allemaal in een tas van Beenhakker Mobility en Craft. Alle 80 deelnemers werden een voor een naar voren gehaald om uit handen van Thijs Slegers het verdiende certificaat met daarop alle handtekeningen van de gasttrainers en cadeau te krijgen. Moe maar zeer voldaan gingen de deelnemers naar huis, waarbij de meesten aangaven er volgend jaar weer bij te zijn.

Deze editie gaat als de meest succesvolle en spannendste de boeken in, maar was niet mogelijk geweest als niet alle vrijwilligers, gasttrainers en sponsoren zo enthousiast waren geweest. Dank en nog eens dank! Op naar de 10e editie.

Related Posts

de inschrijvingen voor de 17e editie van de voetbalschool

de voorbereidingen voor de voetbalschool zijn weer in volle gang en het voetbalseizoen is ook weer begonnen. In de herfst vakantie van 24 t/m 26 oktober is…

Dag 3 Dag van het onbeperkt sporten

Wat een drukte van jewelste aan de poorten van NOAD’67 door de jaarlijkse lege flessenactie. De deelnemers van de Voetbalschool hadden hun best gedaan om zoveel mogelijk…

Voetbalschool 2021 Dag 2

Wiljan Vloet verzorgde dinsdagochtend op een speelse manier een erg intensieve warming-up. Hij was duidelijk te horen voor ruim 100 kinderen op de volledige zijlijn. Wiljan verzorgde…

Dag 1 Eindelijk weer een Voetbalschool!

Gelukkig, de voetbalschool is weer gestart! Weliswaar met wat motregen, maar met 105 zeer enthousiaste deelnemers kon dat de pret niet drukken. De burgemeester opende de 163…

Dit in de herfstvakantie weer een voetbalschool

Na een afwezigheid van een voetbalschool in het Coronajaar 2020 is er in 2021 weer een voetbalschool. Vanaf 25 t/m 27 oktober 2021 worden er weer leuke…

Dag 3 Voetbalschool 2019

De laatste dag alweer en wat voor één! De derde dag van de Voetbalschool is sinds 6 jaar omgedoopt tot “De dag van het onbeperkt sporten”. Deze…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.